Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodá jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku, nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 658 kJ / 1 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 10,20 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Toto je ďalší spôsob na využitie medvedieho cesnaku. Ak nemáme, praclíky sú chutné aj samotné, bez ničoho, prípadne dáme sušenú cibuľu a pod.
Nám chutia zvonku chrumkavé, znútra mäkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2013 18:28
myslela jsem na Tebe a tve recepty, kdyz jsem dnes na farmarskych trzich videla prodavat natrhany medvedi cesnek :)
27. 4. 2013 17:09
Jitkas: Ďakujem, začervenala som sa až po korienky vlasov. Aj som ješitná...
Vidím, že to moje "bavkanie" malo zmysel.
Vidím, že to moje "bavkanie" malo zmysel.
27. 4. 2013 17:04
magdalenka: Inspirujes a delas velkou osvetu, nejen s "medvedem", vseobecne.
27. 4. 2013 16:53
Jitkas: Ďakujem ti za milé slová. Snažím sa pridávať netradičné veci. Teraz je napr. sezóna medvedieho cesnaku a možno viacerí nevedia, kde všade ho použiť, prípadne ho nepoznajú. Tak snáď niekoho inšpirujem. (Mimochodom, niekedy mám praclíky krajšie.)
27. 4. 2013 16:48
magdalenka: Tvoje "medvedi peceni a vareni" je opravdu TOP. Jeden recept hezci nez druhy, fantazie a zkusenost ti urcite nechybi. Tvoje preclicky jsou hezoucke a o foto ani nemluvim, krasa nezna.
27. 4. 2013 14:57
magdalenka: Uf, ještě že to není z ledního medvedíka
27. 4. 2013 14:52
magdalenka:Magdi, libeček u mě i u muže na jeho chalupě byl dycky na slunci, oproti doporučením, se mu tam vede výborně, jak píšeš. A to i u mě na balkoně, který je na JZ a slunce tam jde od 12 do západu
27. 4. 2013 14:42
Spomínam...
Ale mám pochopenie aj pre tvoj boj. Ja som bojovala tak s libečkom. Dnes už má pol metra a do jesene bude mať aj 150 cm...a to je na slnku, ktoré vraj moc neobľubuje. U mňa si zvykol.
Ale mám pochopenie aj pre tvoj boj. Ja som bojovala tak s libečkom. Dnes už má pol metra a do jesene bude mať aj 150 cm...a to je na slnku, ktoré vraj moc neobľubuje. U mňa si zvykol.
27. 4. 2013 14:36
Název medvědí i autorka mi byla ihned jasná. Vzpomínáš na komentík, že neumíš vařit nic jiného než z mdvěda? Chááááá, udělám i v Čechách, tak, medvěda mám, i se mi povedlo podruhé nějaké cibulky získat, loňské se neujaly, já se nevzdávám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 16 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 56 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Osvěžující melounová limonáda je královnou léta. Její příprava není vůbec složitá ani pro děti
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: precliky recept vařené preclíky precliky videorecepty recept na sýrové preclíky medvedi praclik pikantní preclíky sýrové preclíky video preclíky precliky preclíky video zadejte název receptu - preclíky. recept na preclíky recepty preclíky česnekové preclíky madvedi česnek sýrové preclíky recept jak se delaji precliky slané preclíky madvědí preclík domácí praclíky
Suroviny: mouka hladká, voda, voda, droždí čerstvé, cukr, olej, sůl, list medvědího česneku, mouka hladká, sůl, voda
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
24 názorů