Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taťkovy okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 7. 2013 08:39

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie218 kJ / 52 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Okurky jsou vynikající a hlavně se nemusíte piplat s nálevem, ale kdykoliv dozrají okurky, tak rychle udělat :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

23. 7. 2013 11:26

jitka:Budeš se divit, ale my propichujem prostě všechny okurky, samozřejmě řezy ne. Je to zvyk no....;-);-)
Hanča (neregistrovaný/á) - moje babička i mamka vždycky říkaly, že tam to koření lépe pronikne. Ale dělej podle svého zvyku, každý má ten svůj jeden postup osvědčený ;-);-);-)
Jinak křen a kopr prostě nesměj chybět (přiměřeně samozřejmě)

Coleta

23. 7. 2013 11:20

Nemáš zač, je lepší ze zeptat. Jinak já dělám nálev, kam dávám hořčičné semínko, hřebíček, nové koření bobkový list, cukr a cukerýn. Samozřejmě podle přesného poměru, který teď z hlavy nevím. Ale neřekla bych, že je cukerýn na škodu, jsou opravdu výborné, ale mlčím, neboť samochvála smrdí..:-DKdyby jsi chtěla recept, tak mi napiš, já bych ti ho opsala.

Jinak pokud chceš dávat křen, nbedávám, neboť dost mění chuť okurek, tak s ním opatrně, dává se krájený, nikoliv strouhaný a má tu vlastnost, že okurky udržuje tvrdé.

jitka

23. 7. 2013 09:17

okurky se propichují jen tehdy, když se dělají tak zvané rychlokvašky:-)

Hanča

23. 7. 2013 09:11

Pohl. a Coleta: moc děkuji za vyčerpávající odpovědi. :-K Vím, že ten kdo zavařuje, tak mu původní postup nejspíš stačí, ale každý jednou začínáme.... proto ty otázky. Je lepší se zeptat na začátku a možná vypadat za blbce, než se nezeptat a vypadat za blbce dvojnásob... nehledě na ztracený čas, peníze a v neposlední řadě suroviny ;-)

Pohl

23. 7. 2013 07:21

Pro Hanču:Okurky také podle tohoto receptu dělám,ale nedávám sacharin,ale 2 PL cukru,raději méně chemie! Další otázky jste si odpověděla správně,rozumí se vše je určeno pro jednu sklenici Omnia.Zavařujeme na 80 st. po dobu 20 min,déle NE!Jinak se může doplnit podle chuti o snítka kopru,kolečka mrkve,tenké kolečko křenu,okurky nepropíchávám,je to zbytečné.Bobkový list a vin ný list už dost mění chuť okurků,ale někde je to zvyk.Jinak doporučuji bzenecký ocet,s příchutí estragonu,je naprosto nejlepší na nakládání zeleniny.Pro jistotu lze použít DEKO,které obsahuje i konzervační látku a aromatické složky vhodné na nálev okurků.Doporučuji ale na 1 dávku přidat ne 120 g cukru,ale 200 gr.a potom se nemusí použít sacharin,který dost mění chuť okurků.No ale dle uvážení každého.Tak jdeme na okurky:-) Hezké léto.:-p

Coleta

23. 7. 2013 07:07

K receptu samotného, já to takto nedělám, ale jedla jsem je. No,hitparáda to podle mých a manželových chuťových buněk není.Ochutnala jsem takto naložené okurky a nechutnají mi. Já to dělám tak, že si uvařím lák, nechám vychladnout a dám do PET lahví. Pak vždy zaliji okurky po okraj lákem, přidám mrkev tak pět koleček, kousek cibule a kopr. Ten lák do petek dávám proto,m že okurky si pěstuji a zavařuji třeba po třech sklenicích, tak, jak rostou.

Já okurky nepropichuji, je to zbytečné. Vařit 15 minut, tak z nich máte bláto a ne okurku.

Hanča

23. 7. 2013 06:38

Se zavařováním nemám zatím žádné zkušenosti, takže je to pro mě napsané moc stručně :( Suroviny: 3 zrnka pepře, 3-4 zrnka nového koření, pár hořčičných semínek, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru krupice nebo krystal, 3 tabletky sacharinu, 0,5 dcl octu - přijdou v tomto množství do každé sklenice? I ta lžička cukru a ještě 3 tablety sacharinu? A jak moc okurky dolít vodou? Studenou? Vím, že mám spoustu otázek, ale fakt jsem to zatím nikdy nedělala... Prosím o upřesnění.:-8 A na závěr.... zavařuje se 15 minut od doby, kdy teplota dosáhne 80 stupňů?
Já si jen pamatuju, že mamka dává do okurek také kopr, plus hroznový list a někdy také mrkvičku.
Otázka na spagetku: Proč se musí propíchnout okurky?? Nepamatuju se, že by to mamka někdy dělala.;-)



absolutně nesrozumitelně napsaný :( Šlo by to nějak podrobněji? Suroviny, které uvádíte, přijdou do každé sklenice zvlášť?

spagetka spagetka

22. 7. 2013 10:16

U nás se neobejdou nakládačky jak bez křenu tak kopru, jinak koření taky tak dávám, bez cukru teda, jen dia cukr.A nezapomenout propíchat okurečky. Už se těším na nakládání, obvykle mi vydržej 2 roky, dělám dost sklenic, ale loňská sezóna byla obzvláště vydařená a letos musím zavářet znova, ale sehnat pěkný kopr, to bude fuška teda ;-):-p:yes:

rebeka rebeka

22. 7. 2013 09:04

dělávám podobně, okurky jsou krásně křupavé;-):yes: přidávám ještě bobkový list a kolečko křenu;-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nakládání okurek rychlokvašky nakládání okurek jak udělat rychlokvašky nakládané okurky bez sterilizace lak na rychlokvasky lák na nakládání okurek nakládání okurek do deka okurky rychlokvašky sterilizace okurek lák na okurky na jednu sklenici nálev na okurky bez sacharinu okurky rychlokvašky recept nálev na okurky na jednu sklenici jak nakládat okurky nakládání okurek bez sterilizace nakládání okurek deko nálev na okurky rychlokvašky lak na okurky nálev na bzenecké okurky lak na okurky rychlokvasky

Suroviny: okurky sterilované, pepř, koření nové koření, semínka hořčičná, sůl, cukr krupice, sacharin, ocet, voda

TopRecepty.cz

Taťkovy okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onEX