VALAŠSKÉ ZÁVITKY

Reneels Kuchařka: Reneels

Jiné maso 5 názorů

Suroviny

NA 6 PORCÍ:
6 plátků masa (libovolně)
cca 0,5 kg kyselého zelí
5 dkg slaniny
3 dkg špeku
hořčice
sůl
pepř
1 lžíce grilovacího koření
kmín
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na plátky naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme.

  2. Na pánvici orestujeme špek se slaninou, až to začne zlátnout nasypeme grilovací koření, lehce orestujeme, přidáme zelí a kmín.

  3. Na připravené plátky masa rozdělíme hotové kyselé zelí a smotáme do závitků.

  4. Na lehce vymazaný pekáč závitky uložíme a pečeme bez podlévání, dokud se nám maso nezatáhne. Až je maso zatáhlé podlejeme a dopečeme. Šťávu můžeme posléze zahustit, ale to už záleží na každém. Vhodná příloha bramborová kaše, brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: VALAŠSKÉ ZÁVITKY

Tématické fráze: valassky zavitek valasske predkrmy závitky z kyselého zelí závin z kyselého zelí valassky veprovy zavitek vánoční recepty z valašska vepřové závitky a kyselé zelí studene předkrmy valašsko vepřový valašský závitek valašská kuchyně recepty záhorácký závitek valašský závitek recept záhorácké závitky jak zahustit kysele zeli valašske zeli valašské maso maso na panvici valašská krkovice vepřové závitky v kyselém zelí maso po valašsku recept

Zapomněl/a jsem heslo