Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Moje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 3 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 23 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 23 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 23 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 12 minutami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 2 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 3 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 4 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 4 hodinami
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 5 hodinami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 5 hodinami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 5 hodinami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí želé bonbony recept,
domácí želé,
domácí želatinové bonbony,
domácí žele bonbony,
domácí želatina,
želatinové bonbony recept,
domácí gumoví medvídci recept,
recept na želé,
domácí želatinoví medvídci,
želé bonbony recept,
domaci zele medvídci,
recept na želatinové bonbony,
domaci želé bombony,
želatinoví medvídci recept,
žele domácí,
domácí žele na dort,
recept na domácí želé bonbony,
jak udělat zele,
želatinoví medvídci,
zele recept
Suroviny:
šťáva jahodová,
šťáva limetková,
cukr krupice,
želatina,
silikonové formičky
Komentáře (24)
Dnes jsem vyzkoušela želatinu na salámovou nebo vaječnou tlačenku - 20 g. Odšťavnila jsem mrkev a jablka - šťáva celkově 400 ml, přilila 100 ml sirupu aby bylo celkem 500 ml. Přidala 10 lžic cukru, 2 lžíce šťávy z citronu a použila 2 sáčky želatiny po 20 g, které jsem nasypala ke šťávě, zahřívala do rozpuštění cukru a želatiny, pak nalila na silnou potravinovou fólii na podnos asi 30 x 25 cm, vrstva něco kolem půl centimetru. vše krásně ztuhlo, dobře se nakrájeli hadi. Moc dobré, ale není jak gumoví medvídci, tak možná zkusit přidat ještě jeden sáček želatiny.
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu.
http://www.cuketka.cz/?p=690
celé to je převzaté z tohoto článku. podle postupu, uvedeného v článku, jde spíše o želatinu a ne o dortové želé - podle doby tuhnutí