

Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
Doba přípravy: chvilka 12 kusů placiček/velikost cca jako z lívanečníku Zeleninová jídla 27 názorů
Suroviny
- 400 ml nahrubo nastrouhané dýně
- 50 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky nebo strouhanky
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce čerstvých nasekaných bylinek
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Z mléka, vejce, mouky, solamylu, koření a bylinek umícháme těstíčko.
Dýni důkladně umyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme semínka.
Dýni nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a pořádně promícháme s připraveným těstíčkem.
Na pánev do rozpáleného oleje klademe malé hromádky, které lžící roztáhneme do placiček. Pozvolna smažíme po obou stranách do zlaté barvy. Usmažené necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
Hodí se jako příloha k různě upravénému masu se šťávou. Ale jsou chutné i samostatně jen tak, nebo s různými dipy, či tatarskou omáčkou.
Dýni také můžeme nakrájet cca 2cm široké plátky, obalit v těstíčku (následně ještě ve strouhance) a v rozehřátém tuku usmažit.
Poznámka
Původně zamýšlené obalované plátky se velice špatně smažily, obalovka pořádně nedržela a mě ruply nervy. Zvítězila placičková verze, která byla o hodně snadnější a po zhotovení i pro oko vzhlednější.
Z dýně hokkaido mají placky takovou jemnou a jakoby oříškama chycenou chuť. Je to něco jiného, než třeba placky z cukety.
Pokud budeme mít tento druh dýně skladovaný delší dobu, časem začíná slupka tuhnout a pak je už lepší ji oloupat.
Já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/36807-bedlydusene-...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 1 730 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
-
Simca S.: Simi,děkuji za komentář,fotky i pochvalu
Jsem ráda,že chutnalo a také děkuji za príma tip na přípravu v toustovači
Určitě také vyzkouším.I letos mám hodně dýní
-
Dělali jsme dnes placičky k obědu jako přílohu ke kuřetí a moc nám chutnaly. Jsou díky dýni trochu nasládlé, ale byl to zajímavý chuťov kontrast k masu. Díky za nápad, jak tu "oranžovou povodeň"
zlikvidovat. Připravovali jsme je v toustovači, kde nansákly moc tuku a tak byly moc dobré.
-
Koza Rohata: Děkuji za čas věnovaný recetu
Bylinky dávám:buď nakrájenou nať petržele,libečku,nebo lahůdkové cibulky.Někdy nať medvědího česneku,který si v sezóně nakrájím do mrazáku.Prostě bylinky,které mám zrovna v zásobě
-
Mohu se zeptat, jaké třeba bylinky dáváte? Děkuji.
-
-
JezulkaS: Ilona Kynčlová: Děkuji za komentáře a pochvalu
Moc mě to potěšilo
-
Včera jsem dělala podobné jen jsem přidala česnek,zaprášilo se po nich,rodina požadovala další ale už nebyly
ani jsem neochutnala
.
-
Moc dobré
. Dneska jsme je měli k obědu a určitě někdy zase udělám.
-
Eva:
-
-
Sunny222:Potěšila jsi mě,děkuji
-
Výborné
recept si ukládám
-
Váš zájem i komentáře mě moc potěšily,děkuji všem
-
A už vím co udělám z dýně, která je v komoře
-
Krása
a já k těm dýním v teplé úpravě zatím cestu nenašla