Čokořezy pro začátečníky
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane se krásně vláčným a chutě se dokonale propojí.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 279 kJ / 3 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,14 g |
| Tuky | 224,98 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 346,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Hrnec s pudinkem vložíme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem a jemně potřeme olejem. Troubu vyhřejeme na 200 °C.
Krok 3: Mouku promícháme s kakaem a kypřicím práškem. Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs. Těsto vylijeme na plech a urovnáme.
Krok 4: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 8–10 minut (podle trouby).
Krok 5: Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Krok 6: Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink.
Krok 7: Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.
Krok 8: Každý díl potřeme vrstvou krému, položíme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými mandlemi nebo kokosem.
Krok 9: Před krájením řezy vychladíme.
Zveřejněno 9. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokořezy pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnOy
Moje poznámka
Čokořezy pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnOy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 23 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
čokořezy,
čokoládové řezy pro začátečníky,
recepty pro začatečníky,
coko rezy,
top recepty čokořezy,
moucniky pro zacatecniky,
jednoduché recepty pro začátečníky,
top recepty pro zacatniky,
recept pro začátečníky,
rezy jak je nakrajet,
kremove rezy pro zacatecniky,
čokořezy na plech,
řezy s mletými mandlemi,
recepty pri začatečníky,
top recepty,
jednoduché dia recepty kuchařky na týden,
třívrstvé řezy recept,
cokoladovy rez pro začátečníky,
čoko venecky,
supr moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
máslo,
čokoláda hořká,
pudink čokoládový,
cukr vanilkový,
mléko plnotučné,
cukr moučkový,
olej,
mandle mleté,
kokos
Komentáře (59)
V tomto receptu už je cukr v pudinku, čokoládě (i v hořké pořád nějaký je). Vanilkový cukr klidně dejte, ale ostatní cukr už ne.