Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté na způsob hašé

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 11. 2013 16:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 486 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny82,66 g
Tuky75,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Se solí opatrně, kapary bývají slané, takže maso zpočátku mírně osolte a až na konci dochuťte

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2013 12:23

spagetka: Jestliže mistr Vrabec dělá haši z tepelně upraveného masa, je to jiná technologie než máš Ty a tudíž by ses v názvu neměla zaštiťovat jeho jménem ;-)

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2013 12:21

1974andrea: Aha, to je možné, já znám jen to zahuštěné jíškou. Mrknu doma do kuchařek. Je pravda, že mě nikdy nelákalo hašé uvařit, protože nám ho dělávali v jídelně a byla to taková nevzhledná kaše z masa, k tomu byly vařené brambory. Ale to Tvoje zapečené vypadá moc dobře :yes:

spagetka spagetka

29. 11. 2013 12:00

1974andrea: sorry, já si za svým stojím, Dělali jsem to tak a nazývali takto celá léta. Nemám ve zvyku měnit názory, pokud si za nima stojím a holt je to moje pravda.

maris maris

29. 11. 2013 12:00

spagetka:není důvod k vymazání, jen tu zkrátka probíhá diskuze - k receptu;-):-)

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 12:00

Ježíš, já napsala Brabce, pardón pane Vrabec:-O:-D

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 11:55

spagetka:Ale nikdo nemluví o mazání receptu, tohle jsou přece jenom doplňkové informace k receptu;-)
A nebo uprav jen název, protože podle Vrabce to opravdu není, nelze zaměňovat již předem uvařené nebo upečené maso za podušené syrové na cibulce.

spagetka spagetka

29. 11. 2013 11:53

1974andrea: nezlobím se, kuchařinku mám taky doma. Tak co mám udělat, recept teda smazat, aby vám vyhovoval, či co? Já si za názvem stojím. Takže vymazat.

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 11:53

zizala:Jarko, haši s jíškou jsem v Sandtnerce našla taky, je z vařeného telecího masa, dvakrát umletého, zahuštěná jíškou a před podáváním se do ní vmíchá žloutek. Je to verze označená Pro děti. Jinak se zahušťováním haše jíškou jsem se jinde nesetkala, vždy buď strouhankou, namočenou houskou nebo brambory;-)

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 11:46

spagetka:Ladi, nezlob se, ale to, že dá někdo na Recepty.cz Haši ze syrového masa, neznamená nutně, že je to tak správně.;-) Já Viléma Brabce mám, dívám se do něj a obě varianty, co uvádíš, jsou samozřejmě z vařeného nebo pečeného masa. Ale nedalo mi to a podívala jsem se ještě do staré kuchařky po babičce, je to 10. vydání Sandtnerky z roku 1936 a je tam psáno toto, viz. foto;-)
Takže i tak možno. Ovšem základem je vždy maso vařené či pečené;-)

spagetka spagetka

29. 11. 2013 11:35

maris:;-);-)jasný, počkej, co se strhne, až dám řízky na máku, lépe v makové strouhance :-D:-D:-D:-D. To je ovšem vyčteno z webu, mně by to nenapadlo, ale jo když musím mák....Ta panenka byla prostě boží:yes:

maris maris

29. 11. 2013 11:33

spagetka: ale jasně - já jsem napsala, jak to mám zafixované a jak to znám já, ale nepopírám, že to je i jinak. ;-):-)
To nebyla kritika receptu;-):-)

spagetka spagetka

29. 11. 2013 11:21

maris: já netvrdím, že pan Vrabec ty dva odkazy neměl z pečeného masa, já napsala, že jsem si to upravila dle sebe. Ale budiž. přidávám odkazy i na ty ze syrového:http://www.recepty.cz/recept/hase-ze-syroveho-masa...
http://slovnik.vareni.cz/hase/
http://www.mojslovnik.sk/slovnik-cudzich-slov/

Nikde není psáno, že hašé musí být nutně z předem tepelně upraveného masa. Já přece nevylučuju, že se to může udělat i z pečeného, ale uznejte, že se to může udělat i ze syrového, proč ne?
maru, já v té své mám jen ze zvěřiny a z hovězího, asi fakt záleží na druhu vydání ;-);-),to moje je z roku 1970 a jak píšu níže, čísla receptů jsou 1313 a 14. ovšem, pravda je v tom, zže u té 1313 uvádí hovězí nebo telecí, jak teď čtu;-);-);-), pochop, že já hledala vychytávky, ne druh masa. Doma jsme tomu odjakživa tak říkali.
Netušila jsem, co se tu kvůli tomu rozbouří. Za svým si ale stojím. Hašé to je.

maris maris

29. 11. 2013 11:10

špagi - já pod pojmem hašé mám zafixované vařené, pečené nebo i podušené maso - zkrátka již tepelně předem upravené, jemně umleté a spojené buď namočenou houskou v mléce nebo i bešamelem.
Záleží asi i na vydáné kuchařky Viléma Vrabce, já osobně ji nevlastním, ale měla jsem možnost se zeptat sestry a v té její jsou tři hašé - ze zvěřiny, z telecího - obojí z pečeně a jen jedna - z drůbežího masa za syrova - kde se maso pokrájí na maličké kousky a provaří se v hustém bešamelu / dále uvádí, že se namaže na topinky a nechá se zapéct /. Já bych osmahnuté mleté maso taky nenazvala hašé, ale nechci se přít a nemám důvod nevěřit, že to tak v kuchařce máš;-):-)

spagetka spagetka

29. 11. 2013 10:47

Jurek:otevřete si odkaz pana Viléma Vrabce, pokud kuchařku vlastníte. Mám ho v komentářích níže na dotaz, pana Vrabce neurážejte. Hašé to je. Podívejte se i na význam slova hašé nebo haše, jak chcete. Tak jako se třeba buchty dělají s různými náplněmi, tak i haše, tady masová míšenina, se dělá jak ze syrového tak pečeného masa a z jakéhokoli druhu, jde o úpravu směsi, nikdy ne o jedinečný druh. Odkazy si najděte na webu,je jich tam plno, ty sem dávat nebudu.

zizala: Pravdu nemáš, pokud vlastníš pár kuchařek, najdeš tam hašé i ze syrového masa, osobně jsem našla několik receptů. Drží to perfektně. Haše jé tepelně upravená míchanice mletého nebo sekaného masa jakéhokoli druhu a jakýmkoli způsobem.!!!!!

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2013 08:24

No, osobně si též myslím, že hašé se dělá z tepelně předem upraveného masa. Aby drželo pohromadě, spojuje se opravdu jíškou. Ovšem druh masa může být různý, dokonce i směs několika mas ;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hašé z mletého masa jak se dělá haše haše ze syrového masa sýrové housky podle ládi hrušky mleté maso haše láďa hruška housky se sýrem sýrové housky láda hruška sýrové housky ládi hrušky housky ládi hrušky sýrové housky od ládi hrušky haše z vařeného masa haše recept haše z mletého vychytávky ládi hrušky ananasova buchta sýrové bulky podle ládi hrušky sýrové bulky podle ládi hrušky haše z z mletého masa hovězí maso vařené mleté hase ze syroveho mleteho masa láda hruška sýrové housky recept

Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, kapary, sůl, pepř, sádlo,

TopRecepty.cz

Mleté na způsob hašé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zL1