Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené mléko-SALKO

Slazené kondenzované mléko seženete dnes v každém obchodě. Salka není nikdy dost. Zejména v době adventu je po něm velká poptávka, hodí se při přípravě krémů a cukroví. Vyrobit si ho můžete velmi snadno i doma a ještě ušetříte.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2013 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme udělat karamel, viz. poznámka:

"Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika

22. 11. 2016 21:01

Celá žhavá jsem to vyzkoušela...na chuť to bylo dobré, nicméně husté nebylo, konzistence stejná jako u normálního mléka, a to i při úplném vychlazení. Použila jsem normální polotučné mléko, protože v receptu nestálo nic o tom, že by se třeba mělo použít plnotučné. Tak nevím, kde jsem udělala chybu. :-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 11. 2016 16:48

Nela: Nepraskne. Jak píše spagetka, zavařujeme i ovoce a skenice nepraskají :-8

spagetka spagetka

15. 11. 2016 12:53

Nela: vaří se pomalu ne klokotem a navíc, zavařovačky jsou přece vyrobené tak, aby nepraskly, vždyť se zavařuje ovoce, zelenina

Nela

15. 11. 2016 12:30

Dobrý den,

při karamelizování salka ,sklenice ve vodě nepraskne ? Když se vaří hodinu a půl ? :-O

Čermákova Olga

13. 11. 2016 14:00

Vláďa: To si sem dávate sám ne?Proč by vám ho sem nedali?kdo?

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2016 16:37

http://recepty.vareni.cz/domaci-turecky-med/
Naďa Přikrylová pokusila jsem se z toho udělat rozklikávací odkaz :-)

Naďa Přikrylová

11. 11. 2016 12:36

DUŠAN PAJDLHAUSER.: Tady je recept na DOMÁCÍ TURECKÝ MED recepty.vareni.cz/domaci-turecky-med/

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 11. 2016 19:07

Mirek: Děkuji za informaci, píšu si "Pilos":-8, Lidl tady mám kousek, určitě si ho koupím. Z takového mléka se musí tohle slazené udělat jedna báseň :-)

Mirek

8. 11. 2016 16:19

Jana Remkova: Já kupuji mléko v LIDLu od výrobce "Pilos" a to je jak čerstvě nadojené. Nezhořkne jako jiná mléka ale naopak vydrží ještě déle než výrobce udává a po otevření na něm najdete i velice chutnou smetanu. :yes:

Karel

20. 10. 2016 05:41

casino: Chceš mlsat nebo laborovat :-D

casino casino

12. 9. 2016 10:44

Vlada: neregi
No, v lecčem můžete mít i pravdu..., ale povězte nám, kolik vámi vzpomínaných mléčných kultur by konkrétně podle tohoto receptu zůstalo zachováno, byť by i bylo použito mlíčko přímo z vemínka, he?:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 9. 2016 06:58

Vlada: Já bohužel jiné k dispozici nemám;-)

Vlada

12. 9. 2016 00:55

Jana Remkova: Možná s receptem máte pravdu. Ale ne s mlékem z obchodů. Pokud jej máte čerstvé z kravína, z nějaké mlékárny, pak bych asi souhlasil. Ale počítám, že minimálně dvě třetiny osazenstva nikdy nepilo pravé, nefalšované mléko, takže ani neví jako má chuť... A sušené mléko... Je to nejlepší volby po tom všem co se dá koupit za "mléko." (Já si ho osobně tedy kupuji...) Ale to je opravdu drahé na takové srandičky, jako jsou vaječné koňáčky asi přespříliž...

Vláďa

12. 9. 2016 00:41

Koukám, že mi můj komentář sem raději nedali, aby neměly negativní ohlas... Super, jak se dá manipulovat s názory!!!

vlada

12. 9. 2016 00:35

Si děláte srandu se Salkem? Z toho mléka co koupíte v marketu? To se mi jen zdá... To nemá s mlékem nuic společného. Ani náhodou... Jen název... To není ani mléko, ale nějaká bílá voda... Jo, když bych měl čerstvé mléko z kravína, tak bych si to udělal a rád. Ale v rámci pudu sebezáchovy, z toho, co se běžně kupuje, ani náhodou... To mléko nedokáže ani normálně zkysnout jako správné mléko, ale dokáže akorát zesmrádnout a zhořknout. Tak mi povězte, vy všichni vážení spotřebitelé tohoto mléka, kolik je tam mléčných kultur a ne chemických náhražek a ještě bůhvíjakého svinstva... Aby to bylo trvanlivé a o tom to vše je! Klasické mléko nemůže být trvanlivé! Bez chemie a úpravy nikoliv! A navíc... Do téhle bílé vody pak ještě dát cukr a říkat jaká to je super šmakuláda... Třeba do těch vaječných koňaků, jak jsem tady také četl... Nooo, to pijete (bohužel i možná s vlastními dětmi), jen sladkou bílou sr*č*u...

1 2 3 4 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci salko recept na domaci salko husté domácí salko recept tatra salko recepty domaci salko recept jak udělat domácí salko domaci karamelove salko salko recept domácí salko jak vyrobit salko salko akce salko domácí salko recept jak udelat salko jak vyrobit domácí salko domácí salko recepty kondenzované mléko recept domácí kondenzované mléko salko v akci vyroba salka

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené mléko-SALKO

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y9l