Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené mléko-SALKO

Slazené kondenzované mléko seženete dnes v každém obchodě. Salka není nikdy dost. Zejména v době adventu je po něm velká poptávka, hodí se při přípravě krémů a cukroví. Vyrobit si ho můžete velmi snadno i doma a ještě ušetříte.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2013 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme udělat karamel, viz. poznámka:

"Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 12. 2015 16:02

Jana: Na tohle Heru néé!!;-)

Irule Irule

10. 12. 2015 15:03

Jana: já bych dala máslo (82%tuku), hera si myslím, že na toto není vhodná.;-)

Jana

10. 12. 2015 14:26

Jana Remkova:Holky dava te obyčejné maslo nebo muže byt i hera.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 12. 2015 19:11

jiří z:;-) Člověk se nazkouší, než se to povede, co?;-)

jiří z

9. 12. 2015 18:02

tak holky,
dneska jsem na zkoušku udělal salko z toho základního množství, i na základě Vašich zkušeností jsem to vařil hned rovnou 40minut a několikrát zvýšil teplotu na max a několikrát nechal vypěnit až na okraj hrnce. to co vzniklo defacto hned ještě na konci vaření je sladká hustá kaše podstatně levnější než plechovka salka.zatím bez křusty na povrchu
dělám každý rok vajěčňák z cca 15 plechovek, 3 litrů mléka, 2.5 litrů rumu a cukru udělám cca 11 litrů dobrého vaječňáku ale stojí to dost peněz. tady asi ušetřím za ty salka téměř 90% částky a to je super.
Není to sice jako kupované salko ale efekt je stejný. Příště již budu vařit ve velkém z cca 3 litrů mléka, dám tam ještě smetanu na vylepšení a pak napíšu jak jsem dopadl.:-):-)

Mikysek

2. 12. 2015 22:33

MIky:Ahoj mně se udělolo úplně to samé a je to tím, že se to málo vařilo. Takže jsem dala vařit znova a musíš to vařit než bude na mléku pořádná pěna jako máš ve vaně :-D po zhoustnutí vypadá jako kupované :)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 12. 2015 16:30

Petr: Fakt nevím, asi bych to zkusila zase rozehřát a pak to použila. Mi se nic takového neudělalo, ale možná spíš proto, že jsem to hned využila :-)

Petr

1. 12. 2015 15:18

Ahoj,Jackie 79!
I mně se po vychladnutí udělala máslová krusta a nevím co s ní. Už jsi zjistila, jak s ní naložit?
Poraď, poraďte!

frantiska

20. 11. 2015 17:07

vyzkousim to muze byt prima

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 11. 2015 13:30

oluše: Já myslím, že v lednici a uzavřené skleničce klidně do Vánoc, ale nezkoušela jsem to :-)

oluše

14. 11. 2015 20:25

Dnes jsem zkusila udělat salko,omylem jsem tam dala 50g másla ,místo 20g,tak jsem se bála,po 20 min. hodně ztuhlo,dala do skleničky,a je to jako beton,opravdu dost husté,ale hlavně moooc sladké,zítra udělám 2 dávky,dělala jsem to z plnotučného mléka,jen bych chtěla vědět,jak dlouho vydrží,dcera se mě ptala,nevíte někdo?:-p:-)

Lenka

24. 8. 2015 08:45

Ahoj, recept jsem zkusila..uz i odjinud kdysi davno, ale at procitam vsemoznekomentare, jak hci, jsem asi jedina,komu to.proste jak salko nechutna? Je to vic sladke,hodne hodne preslazene, salko z plechovky jsem schopna ujidat po lzickach, toto ne..i kdyz vim, ze slozeni na.plechovce je mliko a.cukr.ale i vajecnak byl z toho divny, bud moc ridky a nebo preslazeny..ale asi bude chyba ve me, ldyz jsem jedina:-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2015 22:39

maja f:;-)

maja f maja f

13. 4. 2015 21:08

Super, vyzkoušeno a je to moc dobré, příště udělám zase a někdy zkusím i to karamelové :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2015 21:23

Věra Jánková: Ano, určitě o něco déle :-)

1 2 3 4 5 6 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci salko recept na domaci salko husté domácí salko recept tatra salko recepty domaci salko recept jak udělat domácí salko domaci karamelove salko salko recept domácí salko jak vyrobit salko salko akce salko domácí salko recept jak udelat salko jak vyrobit domácí salko domácí salko recepty kondenzované mléko recept domácí kondenzované mléko salko v akci vyroba salka

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené mléko-SALKO

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y9l