Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené mléko-SALKO

Slazené kondenzované mléko seženete dnes v každém obchodě. Salka není nikdy dost. Zejména v době adventu je po něm velká poptávka, hodí se při přípravě krémů a cukroví. Vyrobit si ho můžete velmi snadno i doma a ještě ušetříte.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2013 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme udělat karamel, viz. poznámka:

"Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcell

26. 12. 2013 21:50

Já karamel tvořím tak, že celou plechovku i se salkem neotevřenou dám do papináku ponořím do vody a vařím cca pul hodiny , hodinu. Po otevření plechovky mám rovnou karamel :), krém používám na pomazání ruzných buchet a nebo slepování sušenek apod...:-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 12. 2013 20:15

:-K;-):-p:yes: no to je bomba zase, mňam, ukládám:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 12. 2013 14:35

Olga Hrubá: Já jsem dělala z polotučného, ale jak tady čtu komentáře, asi by bylo lepší použít plnotučné :-);-) A ano, použila jsem krabicové;-)

Olga Hrubá

20. 12. 2013 14:18

Je jedno jaké mléko se použije - čerstvé, plno či polotučné z krabice?

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 12. 2013 16:36

senky::-D:-D

senky senky

18. 12. 2013 15:11

Bosana: to jsem se teď z chuti zasmála:-D:-D:-D

Bosana

18. 12. 2013 14:00

Jana Remkova:Tak likér udělán, nejsem troškař hned 2 litry:-D. Akorát jsem zapomněla, že jsem před půl hodinkou brala brufen:-S a pak jsem ulizovala a štelovala:-p,ale nožky mám jak šestnáctka,to je recept a ne mě hnát na výměnu kolenních kloubů:-D:-D:-D:-D.Jani děkuji,je to moc dobré,schovám na vánoční pohodu:-*:-8:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 12. 2013 10:58

ivulinka:;-)

ivulinka ivulinka

18. 12. 2013 07:52

Jani, to je bezva nápad:yes:

Bosana

16. 12. 2013 21:44

Jana Remkova:Děkuji, zítra se chytím a udělám,protože jinak nebude z čeho.Ulizuji jako kočka.:-p:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2013 13:56

Bosana: Orlová zdraví Jablunkov!!:-)) Tady máš jeden z dobrých receptů na likér;-)http://www.toprecepty.cz/recept/31556-liker-z-ledo... a díky za vysvětlení s tím mlékem;-), i to je možné.

Bosana

16. 12. 2013 09:11

Jana Remkova:Je to husté fest,dobroučké a taky chci udělat ten likér,ale musím si ho najít, určitě tady je.Dělala jsem z krabičkového tučného mléka. Víš já jsem dávno tomu dělala z mléka sýrové nitě, tvaroh,balkán a tak a můžu ti říct,že možná je to v mléce,protože za ty tři roky co jsem to dělala nikdy nebylo nic stejně. Teď píšu o domácím kravském mléce,ale všechno bylo rutinně stejné a ve výsledku nikdy třeba sýřenina na nitky nebyly stejně hustá nebo kysla stejně. Tak to jen na okraj.Jablunkov zdraví Orlovou.:-K;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2013 00:07

Bosana: No, tak to teda je fakt luxus.:-)). Při večerní procházce mi kamarádka říkala, že z dvojdávky jí to nechtělo ztuhnout. Vařila to snad hodinu. Napadlo nás, jestli to nemůže být nekvalitním cukrem, nebo co.. Já nevím. To první z 1 dávky mi fakt nádherně ztuhlo za těch 20 minut. Na druhý den to bylo tak husté, že to pořádně nešlo ani ze skleničky:-D. Pak jsem dělala dvojdávku a nebylo to ono, ikdyž jsem to vařila asi 40 min. Tak jsem to šoupla znova na sporák a vařila ještě asi 10 min a ok. Nemám z toho karamel, má to barvu, jako salko v konzervě. Teda, už nemá!! Je z toho likér z kaštanů a ten za chvíli taky nebude!:-D

Bosana

15. 12. 2013 22:25

Bosana:Tak jsem uvařila 1 litru mléka, 30 dkg cukru moučka a 1 vanilkového cukru 0,5 litru hustého karamelového salka, které je husté už teď za tepla,pekárna vypla před 10 min. .A teď přemýšlím - dobře, pouštěla jsem 3x program marmeláda tj. 3x 1,5 hod,ale vložila jsem suroviny a 3x spustila knoflík,žádné dlouhé stání u sporáku a pracné míchání v horkém.Co myslíte , to je luxus a ten je vždy dražší.... :-):-p;-):-8:-K

Bosana

15. 12. 2013 21:49

Jana Remkova:Takže jsem se byla mrknout ,pokus za 25 min. bude ukončen s tímto verdiktem : bude to husté,bude to mňamózní, dělá se to rovnou karamelové. Ale až potřetím cyklu - marmeláda,takže energii nebudu počítat,budu si říkat ,že je to domácí,vánoční....
Je to dobrý nápad,bod jsem poslala hned,budu dělat na sporáku.:-K:-D:yes:

1 5 6 7 8 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci salko recept na domaci salko husté domácí salko recept tatra salko recepty domaci salko recept jak udělat domácí salko domaci karamelove salko salko recept domácí salko jak vyrobit salko salko akce salko domácí salko recept jak udelat salko jak vyrobit domácí salko domácí salko recepty kondenzované mléko recept domácí kondenzované mléko salko v akci vyroba salka

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené mléko-SALKO

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y9l