Štědrovečerní ananasová bowle

casino Kuchař: casino

Doba přípravy: . . Nápoje 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

ananasový kompot
bílé víno
cukr
Brandy
soda
bílý sekt
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého džbánu či do 3–5litrové zavařovačky či do toho, co máš.

  2. Vyprázdni k tomu 1–2 lahve bílého vína (může být tuzemský vlašák, stejný jako podáváš k rybě, rýňák je lepší, moselského je škoda)
    Můžeš přisladit sacharózou, krystalová je lepší než mletá.

  3. Pro „vytažení“ ovocné chuti poctivě zastříkni dobrým destilátem; ideální je cognac, brandy, vodka nebo špiritus.
    V nouzi nejvyšší dej pravý rum.
    Máš-li pouze slivovici či grappu, chraň tě ruka Páně ji použít!
    Zamíchej, zadekluj a dej na pár hodin k ledu.

    Aby se tví hosté „nezlískali“ ještě před Půlnoční, tak před podáváním přilij vychlazený sifón nebo nevýraznou žlutou sodovku (Češi přilijí sodu nebo limonádu) a nes na stůl.

    Až u stolu přidej lahev sektu (snobi, nebo ti co to v nápoji poznají, použijí šampus a ti co to umí použijí sabráž) zlehka zamíchej a skleněnou (nebo nerezovou) naběračkou nalévej (vč. kousků ovoce) do broušených hrníčků (nebo do sklenek bez stopky) a dej k tomu koktejlovou (dezertní) vidličku nebo aspoň „napichovátko“

    Zdroj:
    Rodinný recept

Poznámka

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štědrovečerní ananasová bowle

  • casino casino(autor receptu)

    Jj, jak píše Dajda: nižejc - dnes je ten správný čas na přípravu :yes:
    No, ani zítra podoledne ještě není pozdě...:-K
    (toto byl v mém útlém věku 2. "alko" nápoj, jímž mi bylo dovoleno napájeti se...:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Takovýhle dobroty já můžu. Sice mám po takové mňamce hnedle líce jak sama Marfuša před námluvama. Ale ať:-))

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Bowle je naše mnohaletá novoroční klasika. Nedáváme jen ananas, ale jakékoliv kompotované ovoce - mix (kousky broskví nebo pevnějších meruněk, višně, jahody, mohou být i filírované kousky pomeranče). Nesladíme, nedáváme ani sodovku, natož limonádu. Den předem dáme ovoce i se šťávou do teriny a přidáme tvrdý alkohol (může být i whisky nebo vodka, určitě by byla skvělá meruňkovice, ale slivovice rozhodně ne, zkreslila by chuť). Necháme macerovat do druhého dne - chuť alkoholu se smísí s ovocem a ztratí se. 2 hodiny před podáváním přidáme bílé víno, no a pak ten sekt. Mohou se přihodit i kostičky ledu. Je to skvělé pití:-! Určitě se hodí i v únoru, je přece Valentýn!;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Je potřeba čekat skoro rok,nebo se to muže spáchat i v únoru ? :-D
    :-*

    Odpovědět

Tématické fráze: ovocná bowle s alkoholem recept ovocná bowle bez alkoholu novoroční bowle ovocná bowle s alkoholem ananasova boule bowle s ananasem bowle bez alkoholu ovocná bowle bowle s alkoholem recept.na ananasovou.bouli ovocná boule s alkoholem recept filírované ovoce ovocná boule s alkoholem ovocnáboule novoroční boule bowle v plechovce ovocná boule ovocná boule s s alkoholem ovocná boule v plechovce recept na bovle

Zapomněl/a jsem heslo