

Hovězí maso na pórku s houbami
Suroviny 4 porce
- 500 g hovězího masa (zadní, roštěnec)
- 12 sušených čínských hub (já použila sušené české, předem namočených a nakrájených na plátky)
- 2 pórky (nakrájené na kolečka)
- 1 lžička koření pěti vůní
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku (nasekané nadrobno, použila jsem granulovaný)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžičky medu
- saturejka (na ozdobu)
- Omáčka:
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce červeného vína (suchého, měla jsem Frankovku)
- 2 lžíce arašídového oleje (slunečnicového)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody rozmícháme škrob a přimícháme všechny suroviny na omáčku.
Na horkém oleji osmažíme za stálého míchání pórek a houby. Přidáme maso a restujeme asi
2 minuty. Potom přikryté dusíme do téměř změknutí, přilijeme omáčku a za stálého míchání ještě vaříme několik minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Speciality z pánve
V tomto receptu se doporučuje pánev wok, já jí bohužel nemám, tak jsem použila obyčejnou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí maso na pórku s houbami
-
"Hovězí maso na pórku s houbami"
Venda-V3:
Čeština je krásná...
Tento rcp je maso NA PÓRKU a vy píšete o mase S PÓRKEM
No, je to pouhá prkotina v názvu, ale rozdíl v tom je, že -
gillan63
Ahoj,sice pozdě,ale snad tě to trochu uklidní.Nic si z toho nedělej,že se ti to podle toho,,receptu'' nepovedlo,ono to ani nešlo.Pokud se tedy autorka nesnažila rozvařit pórek do bezvědomí.Pokud chceš tohle ještě zkusit,tak maso cca 30-45 minut,pak houby na 15-20 minut a pórek 3-5 minut.Samozřejmě nezaručuji vychucenost jídla.ale fotka není stoprocentné autentická. -
Tak jsem to uklohnil podle receptu, ale jako na obrázku to rozhodně nevypadá
Mám to černé jako bota od té sojovky maso je po 2 hodinách stále tvrdé a porek je rozvařený na kaši... měl jsem ho tam hodit až ke konci. Kuchař ze mě asi nebude , ale to neva hlad je hlad ...
-
Aničko, moc mě těší, že vám s manželem chutnalo
-
Janíííí
díky
Tak mě kuchařinky a kuchaři napadlozbylo mi hodně šťávy,maso žádné
mám drůbeží játra,zítra orestuju a přidám zbylou šťávu
Pak podám info,jaké bylo
Ale Hani,ještě teď si můj pochvaluje tvou kuchyň
-
Aničko, nikde nevidím tu fotku
Už jooo, supééér!
-
Dnes byl príma oběd,za který jsem byla pochválená
Dík za krásnou inspiraci
bodík jsem dala už minule,tak dnes alespoň fotku
-
Díky všem za milé komentáře
-
Hani fotky jako vždy krásné a moc hezký recept
-
Hani perfektní, nic víc říkat nemusím, jen ti dát 17.bod
-
To je moje gusto
Super foto.
-
mňam
-
Tak to je bomba, Hani! Hovězí maso mám nejradši a tak to vnucuji i rodiněě.
Ukládám a vyzkouším. Vypadá to velice šťavnatě.
+13
-
-
Tohle bude asi dobroty, fotky tomu nasvědčují, Hani