Zelňačka podle "starýho" Habany
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 741 kJ / 2 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,20 g |
Tuky | 102,60 g |
Vláknina | 43,13 g |
Cholesterol | 457 mg |
Sodík | 9,24 g |
Sůl | 22,20 g |
Sacharidy | 170,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka podle "starýho" Habany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw2V
Moje poznámka
Zelňačka podle "starýho" Habany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw2V
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 7 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová bábovka
Noumik před 10 minutami
Rybízový sirup
gasli před 32 minutami
Houskové knedlíky
Ashelin před 41 minutami
Koprová omáčka s hovězím masem
Ashelin před 42 minutami
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 3 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 3 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 3 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 4 hodinami
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 4 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka recept,
recept zelňačka tradiční bílá,
domací poctivá zelńačka,
poctiva zelnacka,
zelnačka starého,
zelňačka,
recept zelňačka,
valašská zelňačka,
starého habany,
zelnacka albert,
zelňačka recepty,
tradiční zelňačka,
zelňačka s čabajkou,
poctivý zelnacka,
zelnačka labužník,
zelňačka podle,
zelna polevka starého habany,
papriková zelnačka,
zelnačka-recept,
polévka zelnice skleněnka
Suroviny:
zelí kysané,
špek,
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
klobása,
pepř celý,
koření nové koření,
kmín celý,
brambory,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet
Komentáře (37)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-habany-s-trhanou-klobasou/
(neregistrovaný/á) neotesanče…
…jen jako takový si můžete dovolit napsat že lžu!
Nelžu! Při svém LaHoSiPa si tento luxus nemohu dovolit. Je pro mě jednodušší nelhat a zatím mě ještě nikdo nenačapal „na hruškách“!
Pokud mi nevěříte, hoďte voko sem http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab... do komentářů 30.05.13 12:23 kde už pomalu před rokem jako bych věděl, že se ukáže nějaký jelimán vašeho ražení.
Pokud je vám mé slovo málo a stojí vám to vůbec za to, písněte si na LABUŽNÍKOVI správci a optejte se, zda Habana své recepty vymazal a zda oni je posléze (jako svůj majeteček) opět resuscitovali…
Omlouvat se mi nemusíte
Chtěl jsem TOP obohatit o ověřený recept, ale udělal jsem chybu.
Zelňaček je tu celá řada a některé jsou velmi podobné.
Než ale nechám rcp případně vymazat, rád bych si ujasnil, kde jsem, soudruh, udělal chybu.
Registrovaní a neregistrovaní kolegové kteří jste na rcp našli něco pozitivního…, děkuji vám
Registrovaní a neregistrovaní, kterým není leccos po chuti, dovolte:
Zpětně vidím chybu v tom, že jsem rcp nazval podle původního receptu. Zjednodušil jsem postup až tak, že by autorovi mohlo vadit jeho uvedení pod původním názvem.
Na druhou stranu, myslíte si, že bych nedokázal rcp překopat, že by ho ani vlastní otec mladýho Habany nepoznal? Tu bych něčeho ubral, tu něco přidal, vrazil bych tam třeba mrkvičku, kousek cerelu, jeden hřebíček, KL medu a aby se chuti opravdu, ale opravdu „propojily“, tak bych to dotáhl k dokonalosti kouskem čokolády, samozřejmě té nejvyšší kvality, aspoň 90%ní a zastříkl tequilou
Myslím, že se chovám seriozně (co se vkládání rcp týče, hihihi) když zdroj uvádím… dělal jsem to tak doposud a budu to dělat i nadále, protože necítím potřebu prsit se tu a pyšnit cizím peřím!
Tak co vám sakra vadíííííííí