

Kuřecí polévka s pohankou
Suroviny 2 litry
- Kuřecí skelet a jiné zbytky z kuřete
- 1 mrkev
- 2 keříčková rajčata
- pórek
- pohanka dle hustoty polévky
- 1 lžíce Vegety
- sůl
- pepř
- petrželka
- 1/2 koupeného buřtíku tataráčku - nemusí být
Postup přípravy receptu
Ze zbytků kuřete uvaříme 2 litry vývaru a měkké části vyndáme, můžeme ještě obrat maso a vrátíme do vývaru. Pak přidáme vegetu, sůl, pepř, nadrobený tataráček (udělá výborný vývar i s masem a nejen kuřecím!), rajčátka rozřízneme na čtvrtiny a až se začne polévka znova vařit, tak přidáme pohanku, vaříme doměkkosti.
Ještě přidáme pórek nakrájený na nudličky a nastrouhanou mrkev, dochutíme, necháme převařit a ozdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Je to další má vzniknuvší polévka! Pohanky jsem dala dost, polévka se nemusí zahušťovat, což je výhoda. Je velmi dobrá a tataráčkem získá velmi zajímavý a dobrý vývar.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí polévka s pohankou
-
Z náhodných tady na mě koukla krásná barevná dobrota
+7
-
Taky dávám pohanku,ale tu povařím jen tak 3minutky a pak už vypnu a nechám tak 20minut stát ona dojde sama a hlavně neztratí ty důležité hodnoty.
Jinak polévka super
+1
-
pohanka místo nudlí - dobrý nápad, chutnalo nám
-
Bibi, vynechám sice tataráček, ale jinak
-
Takovou polévku neznám, tatráček míváme doma, pohanku mám také, tak určitě vyzkouším. Polévka je zajímavá a sytá.
-
Jani, tak jí udělej
Předpokládám, že tataráčka doma nemáš(já ho potřebovala použít), tak udělej bez a je to docela dietnííí a pohanka je zdravá
-
Bibi, pohanku máám!