Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 858 kJ / 922 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 100,50 g |
| Vláknina | 1,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky 1 x 1 cm, smícháme si zvlášť olej s kari kořením a přilijeme k balk. sýru, poté promícháme.
Krok 2: Dále si nakrájíme nakládanou kapii, olivy na kolečka, chilli papričku a též přimícháme k základu salátu.
Krok 3: Chilli papričky si dejte dle svého uvážení, přeci jen každý má jiný druh chilli papričky a každý má rád jinak pálivé.
Zveřejněno 31. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMN4
Moje poznámka
Španělský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMN4
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 25 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Tématické fráze:
salát chilli papričky,
španělskýsalát,
španělský salát s pomerančem,
ensalada rusa recept,
španělský ruský salát,
ensalada rusa recepty,
špaňalske ptačky,
ruský šalat česky,
španělský salaát,
španielsky.ptaček,
špaňalský ptáčky,
špaňalský salát,
recept na salát z balk.sýra,
španělský salát s pomeranči,
španělský salát s pomeranči,
spanelsky zelny salat,
dobry spanelsky salat,
španělský ptáček-proc se jmenuje spanelsky,
španělský salát dietní,
španělský salat s balkanským sýrem
Suroviny:
sýr balkánský,
kukuřice sterilovaná,
olivy,
kapie sterilovaná,
chilli paprika čerstvá,
olej rostlinný,
koření kari,
sůl
Komentáře (14)
spagetka: Tak chcete ty pokrmy jíst,nebo s nima konverzovat
Španělský ptáček dostal tento názov, pretože ho na pražský kráľovský dvor priniesol španielsky kuchár. V Španielsku sa nazýva Rollito de carne relleno, čo asi pre česky (a nemecky) hovoriacich nebolo celkom jednoduché vysloviť a zapamätať. Prečo ptáček? Údajne kuchár bol typický španielsky srandista a výsledný tvar mu niečo pripomínal...
Ruské vajce dostalo názov vďaka pobytom ruských šľachticov na talianskom pobreží počas tvrdej ruskej zimy. Žiadal sa im majonézový šalát, tak typický v ruskej kuchyni (Salat olivie - nie Olivier ako sa často mýlne v receptoch nazýva). V Taliansku (a tiež v Španielsku) sa nazýva Insalata russa alebo Ensalada rusa. Vajce bolo pridané neskôr a keďže je v ňom majonézový (ruský) šalát, niekto ho nazval Ruské vajce.
Samozrejme tomuto "vysvetleniu" nemusíte veriť.