Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme do většího kruhu a překrájíme na 8 trojúhelníků.
Krok 2: Připravíme maso. Přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme.
Krok 3: Z masa vytvoříme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojúhelníků (viz foto). Našleháme vajíčko a potřeme obvod, aby burek po stočení pěkně držel.
Krok 4: Od široké strany, kde je maso, budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř - vzniknou malé rohlíčky, nebo balíčky.
Krok 5: Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji - raději pomaleji, aby se burek pěkně prosmažil.
Krok 6: Burek můžeme upéct i v troubě. V pekáčku s vrstvou oleje. Na teplotu 200 °C do růžova.
Zveřejněno 27. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
Moje poznámka
Burek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 7 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 9 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 23 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 36 minutami
Tvarohová bublanina
tamarit před 58 minutami
Salát Coleslaw
LA.63 před 1 hodinou
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 3 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 4 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 5 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 6 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 7 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 14 hodinami
Tématické fráze:
chorvatsky burek,
mleté maso recepty,
burek se sýrem,
těsto na burek,
burek s masem,
karbenátky z mletého masa,
burek s mletým masem,
burek se zelím,
recept na burek se sýrem,
burek recept těsto,
burka,
burek se špenátem,
burek se zelím recept,
burek se sýrem recept,
boule recept,
ovocná boule recept,
burek z listového,
karbenátky z mletého masa recept,
chorvatsky burek recept,
burek z listoveho těsta
Suroviny:
míchané mleté maso,
sýr nastrouhaný,
těsto listové,
česnek,
vejce,
olej,
pepř mletý,
tymián,
petržel,
sůl
Komentáře (110)
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
Maggi napady, brokolice...
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná.
Jinak tě u nás vítám a ať se ti tu líbí
Trošku jsem to tam prošla a našla jsem i další recepty z Topek
Děkuji za milý komentář