Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.
Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2009 21:03
kasicka mrzi ma, ak som sa ta dotkla, ale tak nejako si za tym stojim. uznavam, ze som to mohla napisat *neznejsie* . prepac.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...
15. 3. 2009 20:55
výbušná ..proč hned tak tvrdý odsudek ?, když jde o improvizaci, tak proč to tak nenazvat . "variace na dané téma" a hotovo..mimochodem co znamená slovíčko " kvazi"?. Díky, a dobrý večer.
15. 3. 2009 15:50
Alenko111, určitě 2, to sníte s přehledemAlespoň víš, kolik jich máš dělat příštěJsem moc ráda, že chutnalu, to mě vždycky nejvíc uspokojí, že si někdo pochutná, díky.
15. 3. 2009 15:09
Bibinka , bajecneeeee, prave som to spravila v toustovaci 2 kusky s tym, ze mi to bude na obed stacit. NESTACI take je to dobre, ze nepotrebujem k tomu zemiaky, ale idem este jeden dorobit. Alebo spravim dva???
14. 3. 2009 22:38
A třeba by Chorvaté ani neplakali, ani by nebyli zděšení... Dost možná by si pochutnali na alternativě "svého" jídla...
14. 3. 2009 22:28
kasicka ale no tak! tu nie sme v chorvatsku a vkladatelka improvizuje...kto to robil, tak mu to chutilo aj bez fila cesta to ze chorvati by pri citani receptu plakali, je kazdemu celkom jedno. tieto kvazi akademicke poznamky neznasam.
14. 3. 2009 21:50
po přečtení všeho o čem tu píšte , že je burek, fakt pláču. Burek rozhodně NENÍ z listového těsta, rozhodně se už navíc nepeče či nesmaží na pánvi. Chorvaté to snad nečetli, zděsili by se. Burek je úžasné jídlo, určitě hodně pracné, ale výsledek stojí zato, stejně, jako vyhledat si originál recept. Jinak- povídání fajn, ráda sem kouknu jak a co vaříte....Hezké a ještě hezčí dny...
8. 3. 2009 20:00
7. 3. 2009 18:59
Hello, to jsi mi fakticky udělala velkou radost a díky
7. 3. 2009 18:54
Vynikající - dávám bodík. Už jsem měla rozpálený friťák a bylo mi líto ho zas vypínat, když mě napadlo to upéct jako http://www.toprecepty.cz/recept/3482-strudlik-pro-.... Takže příště to balím jako taštičky a peču v toastovači! Jedli jsme to k obědu teplé (bez brambor) a dojídali k večeři studené, obojí bylo moc dobré!
4. 3. 2009 08:19
Byl včera k večeři a byla to šťavnatá mňamka,manžel to okomentoval-zvláštní ale dobrý.Dala jsem sýr eidam jiný nebyl a válela z jednoho kusu(zapoměla jsem rozpůlit)-ježiš to bylo koloDoplnila jsem zelným salátem.Zbylé tři jsem neusmažené dala zamrazit a mám připraveno až bude hoňka.Omlouvám se za tmavší foto ale včera prostě technika neposlouchala
3. 3. 2009 19:37
Holky já mám radóóóst, že "burci" na fotkách přibývají, děsně se mi to líbí a ještě lepší je to, že vám všem, co jste to zatím vyzkoušeli chutnal, jupííí
3. 3. 2009 18:43
Jiřko supééér! Tak vidíš a já blb jsem nad tím uvažovala taky a netroufla jsem si. Dobré vědět, že to jde
3. 3. 2009 18:41
Tak jsem burek vyzkoušela ve friťáku a je suprový velká pochvala ,přidávám foto a bodík
2. 3. 2009 09:47
Jani R - sorry, já to psala a mezitím proběhlo to tvé vysvětlení.
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 14 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 20 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 30 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 31 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 32 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 48 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 55 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta
Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl
Burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
100 názorů