Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek

Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 2. 2009 12:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 538 kJ / 2 997 kcal
Bílkoviny152,36 g
Tuky183,67 g
Vláknina8,92 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,71 g
Sacharidy180,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

15. 3. 2009 21:03

kasicka mrzi ma, ak som sa ta dotkla, ale tak nejako si za tym stojim. uznavam, ze som to mohla napisat *neznejsie* . prepac.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...

kašička

15. 3. 2009 20:55

:-O výbušná ..proč hned tak tvrdý odsudek ?, když jde o improvizaci, tak proč to tak nenazvat . "variace na dané téma" a hotovo..:-Dmimochodem co znamená slovíčko " kvazi"?. Díky, a dobrý večer.;-)

Bibinka Bibinka

15. 3. 2009 15:50

Alenko111, určitě 2, to sníte s přehledem:-!Alespoň víš, kolik jich máš dělat příště;-)Jsem moc ráda, že chutnalu, to mě vždycky nejvíc uspokojí, že si někdo pochutná, díky.:-):yes:

alenka111

15. 3. 2009 15:09

Bibinka :yes:, bajecneeeee, prave som to spravila v toustovaci 2 kusky s tym, ze mi to bude na obed stacit. NESTACI take je to dobre, ze nepotrebujem k tomu zemiaky, ale idem este jeden dorobit. Alebo spravim dva??? :-))

Eliza Eliza

14. 3. 2009 22:38

A třeba by Chorvaté ani neplakali, ani by nebyli zděšení... Dost možná by si pochutnali na alternativě "svého" jídla...:-):-):-)

vybusna vybusna

14. 3. 2009 22:28

kasicka ale no tak! tu nie sme v chorvatsku a vkladatelka improvizuje...kto to robil, tak mu to chutilo aj bez fila cesta to ze chorvati by pri citani receptu plakali, je kazdemu celkom jedno. tieto kvazi akademicke poznamky neznasam.

kašička

14. 3. 2009 21:50

;-(po přečtení všeho o čem tu píšte , že je burek, fakt pláču. ;-(Burek rozhodně NENÍ z listového těsta, rozhodně se už navíc nepeče či nesmaží na pánvi. Chorvaté to snad nečetli, zděsili by se.:-// Burek je úžasné jídlo, určitě hodně pracné,:-/ ale výsledek stojí zato, stejně, jako vyhledat si originál recept. Jinak- povídání fajn, ráda sem kouknu jak a co vaříte....Hezké a ještě hezčí dny...;-)

Zdenka

8. 3. 2009 20:00

:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

7. 3. 2009 18:59

Hello, to jsi mi fakticky udělala velkou radost a díky:-!;-):-)

Hella Hella (moderátorka)

7. 3. 2009 18:54

Vynikající - dávám bodík. Už jsem měla rozpálený friťák a bylo mi líto ho zas vypínat, když mě napadlo to upéct jako http://www.toprecepty.cz/recept/3482-strudlik-pro-.... Takže příště to balím jako taštičky a peču v toastovači! Jedli jsme to k obědu teplé (bez brambor) a dojídali k večeři studené, obojí bylo moc dobré!

mirca75 mirca75

4. 3. 2009 08:19

Byl včera k večeři a byla to šťavnatá mňamka:-p,manžel to okomentoval-zvláštní ale dobrý;-).Dala jsem sýr eidam jiný nebyl a válela z jednoho kusu(zapoměla jsem rozpůlit)-ježiš to bylo kolo:-!:-D:-DDoplnila jsem zelným salátem.Zbylé tři jsem neusmažené dala zamrazit a mám připraveno až bude hoňka:-*.Omlouvám se za tmavší foto ale včera prostě technika neposlouchala:-S

Bibinka Bibinka

3. 3. 2009 19:37

Holky já mám radóóóst, že "burci" na fotkách přibývají, děsně se mi to líbí:-!:-) a ještě lepší je to, že vám všem, co jste to zatím vyzkoušeli chutnal, jupííí:-D;-):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 3. 2009 18:43

Jiřko supééér! Tak vidíš a já blb jsem nad tím uvažovala taky a netroufla jsem si. Dobré vědět, že to jde:yes:;-)

Jikotka Jikotka

3. 3. 2009 18:41

Tak jsem burek vyzkoušela ve friťáku a je suprový:yes::yes::yes: velká pochvala :-p:-p:-p,přidávám foto a bodík

Paprika Paprika

2. 3. 2009 09:47

Jani R - sorry, já to psala a mezitím proběhlo to tvé vysvětlení.:-8
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota :yes: ;-)

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta

Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl

TopRecepty.cz

Burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31zn