Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového na talířek, přikousnete krajíc dobrého chleba, zapomenete na vynaloženou práci.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 690 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,66 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 25,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny.
Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné.
Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz.
Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit.
Hotového sulcu je cca 2,65 litu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2021 17:37
RobertM:
16. 2. 2021 22:01
My na sulc prostě obereme maso z vepřových kolen nebo hlavy nebo nožiček, dáme to do vývaru a necháme ztuhnout. Žádná želatina, žádná zelenina. A zmizí to maximálně do dvou dnů.
26. 5. 2014 13:44
Anna Kocikova: Hihi to znám... ale vždyť život (krom jiného) je hlavně o dobrotách a o jídle samotném, co si budem povídat
26. 5. 2014 13:11
be.amenity:Martinko,můžeš to také udělat jen z 1/2hlavy.I na té polovině je dost masa na obrání.My jsme také jen dva,ale tady s tím nemáme problém,že by to dlouho leželo v ledniciTato várka zmizela během týdne a 17.5.jsem musela dělat znovaA pak se člověk diví,že ne a ne zhubnout
26. 5. 2014 12:50
Anna Kocikova: Oooo super, že to vydrží takto dlouho Poněvadž u nás ve dvou bychom takovéto množství během pár dní nespořádali Tak jak bude mít náš řezník hlavu k mání, jdu do toho
23. 5. 2014 18:09
be.amenity:Martinko,děkuji za zájem
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
23. 5. 2014 16:19
Pěkný, jednoduchý recept jak na sulc Určitě brzy vyzkouším
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
13. 5. 2014 15:36
rozmarynaH:Děkuji
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
13. 5. 2014 09:51
Sulc mám moc ráda, dělávám ho nejraději v období od Mikuláše do Silvestra. Moc hezké foto. U nás se vždycky z hlavy vyřízla líčka a ta se dělala jako samostatný pokrm. +17
12. 5. 2014 21:35
Děkuji všem
12. 5. 2014 20:47
paráda
12. 5. 2014 20:40
Taky jsem nedávno dělala, ale z kolena. Někdy zeleninu dávám, někdy ne, ale obojí je dobrota. I když já radši tláču
10. 5. 2014 21:20
Jen si sáhnout pře monitor...
10. 5. 2014 19:35
Nádherný a určitě moc dobrý.
10. 5. 2014 18:13
Sulc milujeme, sice ho dělám jinak, ale ten tvůj je nádhera, když ho udělám víc než ho sníme , tak klidně naleju do skleniček a zavařím ho. Takže teď jdu do sklepa a každýmu skleničku přinesu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 2 minutami
Mini Pavlova
Mirka H uvařila před 19 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 31 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 40 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 59 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek veprova hlava recepty vepřova hlava vepřový sulc domácí vepřový sulc veprova huspenina domácí sulc z vepřového masa vepřová hlava recept jak dlouho vydrží sulc domácí sulc z vepřového kolena vařená vepřová hlava vepřová hlava cena domácí sulc z hlavy recepty z vepřové hlavy cena vepřové hlavy vepřové hlavy sulc domácí huspenina pomazanka z vepřove hlavy recept vepřová hlava
Suroviny: hlava vepřová, pepř celý, cibule, česnek, směs zeleninová hradišťanka, ocet, želatina prášková, sůl
Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN7q
23 názorů