Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 224 kJ / 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,66 g |
Tuky | 1,95 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 344 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 45,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Olej smícháme s hořčicí.
Krok 2: Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny.
Krok 3: Cibulku pokrájíme na drobno, necháme v nádobě s olejem zesklovatět a naložené hovězí plátky vložíme na tento základ zprudka orestovat. Maso necháme zatáhnout, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu nebo vývar z polévky ( množství- cca kolik chceme mít omáčky) a necháme dusit. Po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu ( mrkev a celer), v poměru asi tak půl na půl. Necháme pod pokličkou dál podusit. Asi 10 -15 minut před koncem dušení přidáme oloupanou a pokrájenou cuketu a oloupaný a pokrájený patizon.
Krok 4: Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme, necháme probublat, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a omáčku ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčka je dost hustá, není třeba ji zahušťovat. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLEm
Moje poznámka
Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLEm
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 20 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 20 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 21 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 44 minutami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 2 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 2 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 2 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 5 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 5 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 5 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na cuketě,
hovezi cuketa,
hovězí na mrkvi recept,
hovězí celer mrkev,
hovězí plátky na mrkvi,
hovezi platky s mrkvi,
hovězí maso na celeru a mrkvi,
receptyna svíčkovou omáčku,
hovězí maso na cuketě,
hovezi platky,
patizon recepty,
recept na patizony,
hovězí plátky recepty,
hovězí plátky recepty,
hovězí plátky recepty,
hovězí plátky s cuketou,
hovezi s patizonem,
vepřové plátky na mrkvi a celeru,
dyne, cuketa, patyzon a kureci maso,
hovězí maso + cuketa
Suroviny:
plátek hovězí,
mrkev,
celer,
cuketa,
patizon,
sůl,
pepř,
cibule,
olej,
vývar,
mouka hladká,
hořčice,
olej,
Komentáře (7)