Suroviny
Porce: moc :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 298 kJ / 6 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 628,45 g |
| Tuky | 361,96 g |
| Vláknina | 14,05 g |
| Cholesterol | 4,39 g |
| Sodík | 10,24 g |
| Sůl | 24,10 g |
| Sacharidy | 62,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Krok 2: Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-)
Krok 3: Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Krok 4: Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Zveřejněno 9. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Moje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Domácí veka
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 13 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 13 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 17 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 20 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 20 hodinami
Tématické fráze:
sekaná z vařeného masa,
tncz nova mleté maso,
jak ohřát sekanou,
sekaná v páře,
pomalu pečená sekaná,
sekana varena v pare,
jak dlouho vydrží bůčková roláda,
sekaná z danka recept,
vařená sekaná z mletého masa,
sekana z danka,
vařená sekaná z mletého bůčku,
recept na vařenou sekanou,
sekaná na páře,
sekana z vařeného a syrového masa,
nepečená sekaná,
recepty od ladi hrusky varena sunka,
pošli recept -sekané,
sekaná vařená ve vodě,
co se dá udělat z vařeného masa,
vvarena sekaná recept
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kabanos,
vejce,
vejce,
zázvor mletý,
kmín mletý,
paprika sušená uzená,
sůl bylinková,
pepř mletý,
petrželka,
česnek sušený,
Komentáře (53)
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví