Houbové škvarky z ryzců
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především pro svou osobitou, pikantně kořeněnou chuť, která jim dává punc výjimečnosti.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 29,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V případě, že směs nescedíme a necháme houbové škvarky ztuhnout v chladu i se sádlem, mažeme poté na čerstvý chléb a věřte, že poznáte, co je to „nebe v hubě“
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2014 14:59
Také smažím na sádle se solí a kmínem, je to delikatesa.Manžela už na houby nechci pouštět,je úspěšný houbař, ale pro ryzce na škvarečky udělám ještě výjimku.
16. 9. 2014 18:21
Protože u nás ryzce nerostou,udělal jsem tento recept dneska z hnědáků
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
14. 9. 2014 16:28
Na ryzce mám místečko, zásobuji i mamku, zrovna tento týden mi vyrostly. Nikdo si jich ani nevšimne, zřejmě je místní "hřibaři" neznají, to je dobře. Smažím prudce celé klobouky se solí a kmínem, naskládám na čerstvý chleba, je to bomba.
Přidávám +5
Přidávám +5
14. 9. 2014 15:27
Achich ouvej, kdy já měl naposledy ryzce :) Závidím, ale v dobrém samozřejmě
14. 9. 2014 14:15
Wau
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím
14. 9. 2014 13:16
Protože tuhle dobrotu znám,jsem rád,že jsem mohl udělit 1. bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 10 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 11 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Encyklopedie hub: Zásobte se v lese na zimu. Nasbírejte si tyto houby a my vám poradíme, kam s nimi v kuchyni
Ryzec je považován za krále mezi houbami. Jedna z nejlepších hub vyniká svou chutí a je skvělá na kmíně i na kyselo
Kdy solit houby při vaření? Každá úprava hub má svá pravidla, která musíme dodržet. Víte, která to jsou?
Další recepty
Tématické fráze: ryzec recept ryzce recepty z ryzců houbove škvarky ryzec recepty recepty z hub ryzec recepty z ryzce ryzce recepty recepty na ryzce ryzce recept omáčka z ryzců recept na ryzce recepty ryzec recept z ryzců recepty houba ryzec ryzce na sadle smažené ryzce jen na másle ryzec skvarky recept na houbové škvarky ryzci recepty
Suroviny: ryzce, sádlo vepřové, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
6 názorů