Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky od sestřičky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

20. 9. 2014 19:10

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 548 kJ / 3 477 kcal
Bílkoviny101,05 g
Tuky10,07 g
Vláknina30,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy730,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vody dávám asi 750 ml, ale je to jen přibližný odhad, vodu neodměřuji.

Pokud se vám zdá, že knedlíky budou příliš velké, rozdělte je na polovinu a znovu vytvarujte ovalný tvar :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jana

26. 9. 2014 10:29

Dobrý deň,
prečítala som si Vaše recepty a určite ich vyskúšam v mojom novom hrnci,kde sa varí,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje a varí. Knedlíky sú tam tak nádherné robené v pare,že za mojich 50 rokov života som nemala krajšie knedlíky ako ich mám teraz.Aj slivkové knedlíky sú ako namalované.Je to nový spôsob varenia.Ak máte záujem ,kľudne mi zavolajte a ja Vám prídem ukázať ako sa v tomto hrnci varí,,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje.
Kniha receptov je zabudovaná v tomto hrnci a je na Vás ,aký recept si vyberiete.Všetko je vidieť na malej obrazovke,ktorá je umiestnená na hrnci.Čipy sa dajú dokupovať-recepty .
Všetko je vidieť na malej obrazovke a krok za krokom je uvedený recept čo máte vloźiť do hrnca. Je to škoda ,če hrniec stojí 29 395 Čk. Je to však len tento mesiac. Od budúceho mesiaca má byť drahší.:-)
Ak radi pečiete koláče sú povedala by som ako z obchodu ale to nie lebo vy viete čo tam dávate.Ale na pohlad aj chuťovo sú tak nádherné ,že im nik neodolá.Ak chcete vedieť viac volajte 0421905290318

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 9. 2014 00:02

Vypadají rozhodně lépe, než kupované :-)

Maja03 Maja03

21. 9. 2014 10:14

Dekuji za prispevky ... Netvrdim ze nemate pravdu . Napsala jsem to tak jak me je naucila starsi sestra. Ale vase zpusoby jsou zajimave a tak nevidim jediny duvod proc to nezkusit :-8 Az zase budu chtit delat knedliky zkusim to podle vas .. Jo a bohuzel pekarnu nemam :-( ale uz jsem o ni letos psala jeziskovi :-8:-D

Maja03 Maja03

21. 9. 2014 10:08

mb130: Ano bez vajec :-)

Dana

21. 9. 2014 09:50

yanull:Já dělám knedlíky ůplně jednoduše dělám je v domácí pekárně.Zapnu si pekárnu na program basic ten je 3 hodinový.zapnu a postupně tam dávám,já používám pol.mouku,špetku soli,1 vejce,trochu oleje,kousek čerstvých kvasnic a dolívám vodou až je těsto pěkné.když je těsto takový akorát zavřu pekárnu a nechám jí pracovat 1.5 hod.potom jí vypnu těsto vyndám a knedlíky vařím v parním hrnci který trochu vymažu olejem-mašlovačkou aby se nepřilepily ,dám knedlíky ty taky potřu olejem aby byli pěkné.vařím 32 minut. jsou krásně nadýchané a nejsou jako z vody takové oslízlé.Pekárna je fajn pomocník dělám v ní těsto na koláče,nebo si v ní zadělám chleba.prostě super.:-)

yanull yanull

21. 9. 2014 01:07

S knedlíky jsem také mnohokrát experimentovala, po všech pokusech je k omáčkám dělám ze 3/4 z hrubé mouky + 1/4 polohrubé výběrové, pak se tolik nerozmáčejí, pokud je vařím k vepřové pečeni a zelí, dělám pouze z polohrubé a to samé, pokud je plním ovocem nebo povidly. Bez vajíček se klidně obejdou, ale protože máme vlastní chov, kvůli barvě dávám 1 vajíčko + 1 žloutek. Droždí dám vzejít do mléka, pak dávám vlažnou vodu. Po uvaření propíchám jehlou na špízy a potřu je máslem nebo olejem, pak neokorají. Od jednoho kuchaře jsem dostala radu, že při tvarování do válečku udělám prostředek slabší, nechám je chvíli ještě nakynout a pak se při vaření samy vyrovnají a jsou pěkně rovnoměrné. Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že čím jsou knedlíky "ošizenější", tím jsou nadýchanější. A velmi také záleží na vypracování těsta. ;-):-p:-K

Vlasta Dostálová

20. 9. 2014 23:50

Nejsem žádná zvláštní kuchařka, ale knedlíky potřebuji pro všechno možné a tak je velmi často musím uvařit. Dávám mouku hrubou a na kilo pak i 3 vejce, hrstičku soli a kostičku droždí si připravím s teplou vodou a trochou cukru do hrnku. Když kvásek vzejde, tak to šlehačem do mouky vše zamíchám a mívám je pak po uvaření ve vařící vodě na 20 min., velice pěkné. Při vaření je nejméně 3 x otočím, aby se válečky provařily ze všech stran. Já vím, že to každý dělá různě, tedy i tu mouku, nebo zadělává někdo i mlékem. Tohle je starý selský recept mé matky, který jsem obohatila o 1 vejce, protože maminka šetřila a s těmi vejci jsou knedlíky pěkně žluťoučké, protože mám i domácí vajíčka.

mb130

20. 9. 2014 20:56

Bez vajec?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kinute knedlíky kynuté knedlíky kynutý knedlík bez vajíčka kynuté knedlíky bez vajíčka kynuté knedlíky recept selský knedlík kynuté knedle recept kynutý knedlík recept na kynuté knedle kinute ovocne knedlíky hrnec na čip kynutý knedlík bez vajíček slivkove knedliky kynuté knedle svestkove kinute knedliky hodinový knedlík hrnec s cipem knedlik kynuty bez vajicka kynuté knedlíky z domácí pekárny s s povidly kynutý knedlík recept

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, sůl, voda

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky od sestřičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrNV