Kynuté knedlíky od sestřičky

Maja03 Kuchařka: Maja03

Doba přípravy: 1.5 hodiny 8 porcí Pro začátečníky 8 názorů

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 sáček instatního droždí (kvásek)
lžička soli
Voda dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velké nádoby vsypeme mouku a promícháme se solí, poté přidáme droždí a opět promícháme. Přiléváme vodu dle potřeby tak, abychom vypracovaly tuhé těsto.

    Těsto zaprášíme moukou, přendáme do hluboké mísy a dáme na teplé místo na hodinu kynout.

  2. Po hodině těsto vyjmeme, lehce propracujeme a rozdělíme na 4 části. Vyválíme válečky a 20 až 25 minut vaříme ve vroucí vodě.

  3. Po uvaření nakrájíme na plátky nití.

Poznámka

Vody dávám asi 750 ml, ale je to jen přibližný odhad, vodu neodměřuji.

Pokud se vám zdá, že knedlíky budou příliš velké, rozdělte je na polovinu a znovu vytvarujte ovalný tvar :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté knedlíky od sestřičky

  • jana jana(neregistrovaná)

    Dobrý deň,
    prečítala som si Vaše recepty a určite ich vyskúšam v mojom novom hrnci,kde sa varí,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje a varí. Knedlíky sú tam tak nádherné robené v pare,že za mojich 50 rokov života som nemala krajšie knedlíky ako ich mám teraz.Aj slivkové knedlíky sú ako namalované.Je to nový spôsob varenia.Ak máte záujem ,kľudne mi zavolajte a ja Vám prídem ukázať ako sa v tomto hrnci varí,,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje.
    Kniha receptov je zabudovaná v tomto hrnci a je na Vás ,aký recept si vyberiete.Všetko je vidieť na malej obrazovke,ktorá je umiestnená na hrnci.Čipy sa dajú dokupovať-recepty .
    Všetko je vidieť na malej obrazovke a krok za krokom je uvedený recept čo máte vloźiť do hrnca. Je to škoda ,če hrniec stojí 29 395 Čk. Je to však len tento mesiac. Od budúceho mesiaca má byť drahší.:-)
    Ak radi pečiete koláče sú povedala by som ako z obchodu ale to nie lebo vy viete čo tam dávate.Ale na pohlad aj chuťovo sú tak nádherné ,že im nik neodolá.Ak chcete vedieť viac volajte 0421905290318

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vypadají rozhodně lépe, než kupované :-)

    Odpovědět

  • Maja03 Maja03(autor receptu)

    Dekuji za prispevky ... Netvrdim ze nemate pravdu . Napsala jsem to tak jak me je naucila starsi sestra. Ale vase zpusoby jsou zajimave a tak nevidim jediny duvod proc to nezkusit :-8 Az zase budu chtit delat knedliky zkusim to podle vas .. Jo a bohuzel pekarnu nemam :-( ale uz jsem o ni letos psala jeziskovi :-8:-D

    Odpovědět

  • Maja03 Maja03(autor receptu)

    mb130: Ano bez vajec :-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    yanull:Já dělám knedlíky ůplně jednoduše dělám je v domácí pekárně.Zapnu si pekárnu na program basic ten je 3 hodinový.zapnu a postupně tam dávám,já používám pol.mouku,špetku soli,1 vejce,trochu oleje,kousek čerstvých kvasnic a dolívám vodou až je těsto pěkné.když je těsto takový akorát zavřu pekárnu a nechám jí pracovat 1.5 hod.potom jí vypnu těsto vyndám a knedlíky vařím v parním hrnci který trochu vymažu olejem-mašlovačkou aby se nepřilepily ,dám knedlíky ty taky potřu olejem aby byli pěkné.vařím 32 minut. jsou krásně nadýchané a nejsou jako z vody takové oslízlé.Pekárna je fajn pomocník dělám v ní těsto na koláče,nebo si v ní zadělám chleba.prostě super.:-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    S knedlíky jsem také mnohokrát experimentovala, po všech pokusech je k omáčkám dělám ze 3/4 z hrubé mouky + 1/4 polohrubé výběrové, pak se tolik nerozmáčejí, pokud je vařím k vepřové pečeni a zelí, dělám pouze z polohrubé a to samé, pokud je plním ovocem nebo povidly. Bez vajíček se klidně obejdou, ale protože máme vlastní chov, kvůli barvě dávám 1 vajíčko + 1 žloutek. Droždí dám vzejít do mléka, pak dávám vlažnou vodu. Po uvaření propíchám jehlou na špízy a potřu je máslem nebo olejem, pak neokorají. Od jednoho kuchaře jsem dostala radu, že při tvarování do válečku udělám prostředek slabší, nechám je chvíli ještě nakynout a pak se při vaření samy vyrovnají a jsou pěkně rovnoměrné. Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že čím jsou knedlíky "ošizenější", tím jsou nadýchanější. A velmi také záleží na vypracování těsta. ;-):-p:-K

    Odpovědět

  • Vlasta Dostálová Vlasta Dostálová(neregistrovaný)

    Nejsem žádná zvláštní kuchařka, ale knedlíky potřebuji pro všechno možné a tak je velmi často musím uvařit. Dávám mouku hrubou a na kilo pak i 3 vejce, hrstičku soli a kostičku droždí si připravím s teplou vodou a trochou cukru do hrnku. Když kvásek vzejde, tak to šlehačem do mouky vše zamíchám a mívám je pak po uvaření ve vařící vodě na 20 min., velice pěkné. Při vaření je nejméně 3 x otočím, aby se válečky provařily ze všech stran. Já vím, že to každý dělá různě, tedy i tu mouku, nebo zadělává někdo i mlékem. Tohle je starý selský recept mé matky, který jsem obohatila o 1 vejce, protože maminka šetřila a s těmi vejci jsou knedlíky pěkně žluťoučké, protože mám i domácí vajíčka.

    Odpovědět

  • mb130 mb130

    Bez vajec?

    Odpovědět

Tématické fráze: kinute knedlíky kynuté knedlíky kynutý knedlík bez vajíčka kynuté knedlíky bez vajíčka kynuté knedlíky recept selský knedlík kynuté knedle recept kynutý knedlík recept na kynuté knedle kinute ovocne knedlíky hrnec na čip kynutý knedlík bez vajíček slivkove knedliky kynuté knedle svestkove kinute knedliky hodinový knedlík hrnec s cipem knedlik kynuty bez vajicka kynuté knedlíky z domácí pekárny s s povidly kynutý knedlík recept