Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 619 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 1,01 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 24,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Krok 2: Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Krok 3: Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Krok 4: Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Krok 5: Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!
Zveřejněno 20. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Moje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Nejnovější recepty
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno před 8 hodinami
Plněné papriky s rajskou
Přidáno před 10 hodinami
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninová polévka s cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 14 hodinami
Jemný špendlíkový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Jablečný koláč s krupičkou
Ivcatkoo před 5 hodinami
Bábovka
Helenecka 21 před 6 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 8 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
horys před 10 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 12 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Slavista62 před 13 hodinami
Česnečka se sýrem - recept od babičky
wimra před 14 hodinami
Cuketove lasagne
vranova.dasa před 15 hodinami
Tématické fráze:
cim okyselit koprovou omáčku,
jak okyselit šlehačku
Suroviny:
máslo,
cibule,
celer,
mrkev,
jablko,
víno,
vývar,
skořice mletá,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
med,
cukr,
karamel,
citron,
ocet,
kůra citronová,
mouka,
šlehačka,
smetana zakysaná
Komentáře (8)
Takřka výhradně s vařeným polévkovým masem (hovězí přední, králičí předek, uzený zadek) a podobně jako povidlovou omáčku, tak i toto podávám s tímto knedlíkem http://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik-... nebo s rýžovými noky, které u nás v poslední době "frčí" http://www.toprecepty.cz/recept/40340-ryzove-noky-...
Ale co my víme