Kuřecí prsty se zeleninou a sýrem

medmic Kuchař: medmic

Mleté maso 1 názor

Suroviny

500 gramů kuřecí sekané (mražená syrová)
3 mrkve
1/2 malého celeru
1 petržel
2 stroužky česneku
150 gramů sýra (použita gouda)
1 vejce
pepř
majoránka
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou kuřecí sekanou si necháme rozmrznout. V mezičase si uvaříme oloupaný celer, mrkev a petržel (nebo lze si třeba udělat vývar a použít tuto zeleninu z něj).

  2. Měkkou ji rozmixujeme, přidáme k ní vymačkaný česnek, nastrouhaný sýr, vajíčko, mletý pepř a tolik strouhanky, aby nám vzniklo "těstíčko" jako na karbanátky, může být mírně řidší.

  3. Na prkénko či jinou rovnou pevnější desku dáme potravinovou fólii na ni rozprostřeme masovou hmotu do výšky přibližně dvou centimetrů, přikryjeme ji další fólií a vložíme do mrazáku na hodinu až hodinu a půl (nemělo by to být tuhé až na kost).

  4. Pak cihličku rozkrájíme na prsty, které obalujeme a mírně splácneme (tak o půl centimetru) ve strouhance. Pak už je stačí jen usmažit v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme jen tak nebo s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

  5. Doporučuji si zkontrolovat, jestli se nám vybraná deska či prkénko do mrazáku vejde, není nic příjemného po zarovnání zjistit, že vše musíme dělat znovu.

Poznámka

Inspirací byly tyto skvělé zeleninové prsty

http://www.toprecepty.cz/recept/40331-zeleninove-p... od Dancy :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsty se zeleninou a sýrem

Tématické fráze: kuřecí karbanátky se zeleninou kuřecí sekana na zelenine kuřecí sekaná se zeleninou kuřecí sekaná se se zeleninou kureci karbanátky se zelenina kuřecí karbanátky se sýrem a zeleninou kuřecí sekaná se zeleninou a sýrem sekaná s mraženou zeleninou