Abbracci sušenky

Kaczik Kuchařka: Kaczik

Cukroví , Pečené 5 názorů

Suroviny

Vanilkové těsto:
250 g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala)
95 g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku)
70 g třtinového cukru (původní recept říká krupici)
50 g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo)
1 vejce (možno vynechat)
3 lžíce smetany ke šlehání
1,5 lžičky kypřícího prášku
pár kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku
špetka soli
Kakaové těsto:
250 g hladké mouky
100 g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku)
70 g třtinového cukru
50 g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe)
30 g holandského kakaa
40 g mléka
1 vejce
1,5 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si zapnula na 180°C. Zvlášť jsem si smíchala ingredience na obě těsta.

  2. Pak jsem si vždy z každého kousek ukrojila, vyválela dlouhý tenký váleček a ukrajovala z něj kousky dlouhé cca 5 cm (nezdá se to, ale není to až tak snadné, však to podle toho vypadá), vytvarovala jsem půl kruh z vanilkového válečku pak čokoládového a spojila je v kolečko.

  3. Takto zaplněný plech jsem dala do trouby na cca 15 minut.

Poznámka

Když můj taťka pracoval v Itálii, tak je odtama vozil, když přijel domů. Dneska už se dají i koupit v různých specializovaných obchodech s italskými potravinami, možná by se daly sehnat i v lepším supermarketu (ale u těch jsem ještě neměla štěstí).

Dokládám 2 recepty, z nichž jsem čerpala (mé úpravy jsou zmíněny v textu):

http://www.mulinobianco.it/colazione-e-merenda/bis...

http://www.myitaliansmorgasbord.com/2011/11/20/abb...

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/10/abbracci...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Abbracci sušenky

  • Kaczik Kaczik(autor receptu)

    bara.it: Řekla bych, že v Itálii je snad i lepší je koupit :-). Ale v Česku vychází docela draho, takže můj důvod, proč jsem si je chtěla upéct, je hodně založen na finančních možnostech, kdy si člověk za cenu jednoho balení toho sám upeče skoro 3x tolik :-8. A hlavně jsem nechtěla být vázána tím, jestli v obchodě budou či nikoli. Takto je mám k dispozici kdykoli, kdy na ně mám chuť, a v nějaké krabičce (třeba nějaké pěkné, na sušenky ;-) ) se dají skladovat snad i měsíc :-)).

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Ju, ty ja kupuji na snidani a doma udelane budou urcite jeste lepsi:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • zizala zizala

    To vypadá moc hezky :yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    To moc pěkně vypadající cukrovíčko:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sušenky štěstí recept recepty na susenky abracci recept na susenky jak upéct sušenku štěstí susenky stesti abraci cukroví sušenky štěstí recepty