Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 054 kJ / 5 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,67 g |
| Tuky | 373,74 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 777 mg |
| Sůl | 3,06 g |
| Sacharidy | 519,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
Krok 4: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Krém : Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Do horkého nasypeme čokoládu rozlámanou na čtverečky, přidáme kousek másla (cca 50 g) a mícháme do úplného rozpuštění obojího. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 6: Pak po kouskách ve šleháme zbylé máslo a podle chuti dosladíme. Důkladně našleháme.
Zveřejněno 2. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Frozen s jedlým papírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30kM
Moje poznámka
Dort Frozen s jedlým papírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30kM
Nejnovější recepty
Pomerančové cukroví
Přidáno před 49 minutami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 53 minutami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 1 hodinou
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 10 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 13 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 13 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 14 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 14 hodinami
Tématické fráze:
jedlý papír na dort ostrava,
jedlí papír na dort,
jedly papir ostrava,
jedli papir na dorty,
jedlý papír na dort pat a mat,
frozendort,
čokoládový dort s jedlým papírem,
jedle papiry na dort ostrava,
dort s jedlým papírem recept,
dort s jedlým papírem,
dort panenka frozen,
dort frouzen,
čokoládový dort s jedlým papírem recepty,
forozen dorty,
jedlý papír pat a mat,
jedlí papír frozfn,
jedly papir na cokoladovy dort,
dorty s jedlym papirem,
dorty-frozen,
dort frosen
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
sůl,
krém,
zlatý klas,
mléko,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
smartflex velvet,
papír jedlý,
decor gel
Komentáře (3)