Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 054 kJ / 5 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,67 g |
Tuky | 373,74 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 519,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
Krok 4: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Krém : Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Do horkého nasypeme čokoládu rozlámanou na čtverečky, přidáme kousek másla (cca 50 g) a mícháme do úplného rozpuštění obojího. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 6: Pak po kouskách ve šleháme zbylé máslo a podle chuti dosladíme. Důkladně našleháme.
Zveřejněno 2. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Frozen s jedlým papírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30kM
Moje poznámka
Dort Frozen s jedlým papírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30kM
Nejnovější recepty
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Borůvkové palačinky s kémem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 16 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno 26. 8. 2025 09:04:01
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marmeláda z cukety
janatka před 1 hodinou
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 13 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 14 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 14 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 14 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 15 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 16 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 16 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 17 hodinami
Tématické fráze:
jedlý papír na dort ostrava,
jedlí papír na dort,
jedly papir ostrava,
jedli papir na dorty,
jedlý papír na dort pat a mat,
frozendort,
čokoládový dort s jedlým papírem,
jedle papiry na dort ostrava,
dort s jedlým papírem recept,
dort s jedlým papírem,
dort panenka frozen,
dort frouzen,
čokoládový dort s jedlým papírem recepty,
forozen dorty,
jedlý papír pat a mat,
jedlí papír frozfn,
jedly papir na cokoladovy dort,
dorty s jedlym papirem,
dorty-frozen,
dort frosen
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
sůl,
krém,
zlatý klas,
mléko,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
smartflex velvet,
papír jedlý,
decor gel
Komentáře (3)