Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 658 kJ / 2 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,16 g |
Tuky | 40,10 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 565,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její oplácel láskou ryze otcovskou. O to více se ho proto snažila zaujmout alespoň svým kuchařským a hlavně pekařským uměním. Jak co dělá, ale nikomu neprozradila, a tak to po její smrti vypadalo, že spolu s ní odešly na pravdu Boží i její recepty. Po mnoha desetiletích ale dělníci při rekonstrukci zámečku našli na půdě zaprášený sešit a světe div se, kromě řádků o nenaplněné lásce tu byla k radosti našich cukrářek i spousta zajímavých receptů. Jeden z nich, jen nepatrně "zmodernizovaný", a to na medové kytičky od bláznivé farské Aničky, vám nabízíme.
Krok 2: JAK NA TO:
Mouku promíchejte v míse s cukrem, práškem do pečiva a kořením. Krok 3: Zvlášť vymíchejte med s meruňkovou zavařeninou, přilijte vlažné mléko, opět vše promíchejte a přidejte k sypké směsi. Krok 4: Nakonec přilijte olej, těsto metlou propracujte a rozlijte do pekáčku cca 30 x 20 cm, na jehož dno jste uložili list papíru na pečení. Stěrkou či kartou uhlazený plát pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 30 minut. Krok 5: Zchladlý překlopte na podložku, původně spodní papír z něj stáhněte a povrch rovnoměrně potřete meruňkovým džemem rozehřátým v kastrůlku na plotně (potěr zatáhne porézní povrch). Krok 6: Po zchladnutí vypichujte z lepkavého plátu formičkou kytičky, jejichž stranu potřenou džemem smočíte v rozehřáté čoko polevě. Než zchladne, přilepte na každý kousek např. z fondánové hmoty modelovanou kytičku.
Mouku promíchejte v míse s cukrem, práškem do pečiva a kořením. Krok 3: Zvlášť vymíchejte med s meruňkovou zavařeninou, přilijte vlažné mléko, opět vše promíchejte a přidejte k sypké směsi. Krok 4: Nakonec přilijte olej, těsto metlou propracujte a rozlijte do pekáčku cca 30 x 20 cm, na jehož dno jste uložili list papíru na pečení. Stěrkou či kartou uhlazený plát pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 30 minut. Krok 5: Zchladlý překlopte na podložku, původně spodní papír z něj stáhněte a povrch rovnoměrně potřete meruňkovým džemem rozehřátým v kastrůlku na plotně (potěr zatáhne porézní povrch). Krok 6: Po zchladnutí vypichujte z lepkavého plátu formičkou kytičky, jejichž stranu potřenou džemem smočíte v rozehřáté čoko polevě. Než zchladne, přilepte na každý kousek např. z fondánové hmoty modelovanou kytičku.
Zveřejněno 15. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové kytičky od farské Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87wo
Moje poznámka
Medové kytičky od farské Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87wo
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 22 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
farské řezy,
farské šátečky,
farský perník,
farské perníčky,
farské prníčky,
perníčky podle farske kucharky,
farské recepty,
recept farské šátečky,
kytičky z fondanu,
zákusky kytičky,
recepty farské kuchařky,
fondanova kytička,
medové zákusky,
farská kuchařka,
rezy farske,
drobné kytičky na perníčky,
farsky dort,
perníčky od aničky,
medové šátečky recepty,
fondanove kytička
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
med tekutý,
marmeláda meruňková,
mléko,
olej,
marmeláda meruňková,
poleva čokoládová,
zdobení cukrářské
Komentáře (5)