Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem

Eliza Kuchařka:

Polévky 14 názorů

511

Suroviny

200 g ementálu (primátoru, madelandu)
150 g světlé bagety (1 klasická velikost)
750 ml bujónu nebo vývaru
200 ml bílého vína
hrst listového baby špenátu
pepř
sůl
kolečka cibule
tenké plátky slaniny na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut.

  2. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.

  3. Znovu ohřejeme, přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr a umícháme hladký krém.

  4. Na poslední minutu varu vložíme hrst listového špenátu.

  5. Na rozpálenou pánev vhodíme plátky slaniny a tenká kolečka cibule, opečeme dokřupava a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem

  • spagetka spagetka

    Eliz - dovolila jsem si přidat foto, inspirovala jsi mě k tomu podobnému receptu. Já fakt špenát nemusím, ale začínám měnit názor (sýry naopak miluju), ty bílé hrudky byly na ozdobu - krémový hermelín a určitě byl skvělý ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Věrunko, to mě potěšilo :-). Mimochodem, máš moc pěknou fotografii v profilu, jste krásný pár...:yes: (Tedy předpokládám, že jde o novomanžele Peškovi...:-) )
    Děkuji všem za body a opověď pro Jendu: - spojení mlsné h..y a tvůrčího ducha...:-D:-D

    Odpovědět

  • lovie lovie

    Eliz, byla opravdu ňamková! Já i pan Pešek sme si pošmákli;-), dal si i repete a to je co říct, neboť nejni uplně polévkový typ.:-) Tak eše jednou díka za receptík!;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • pipre pipre

    Bodík jsem už dala včera, dnes musím dopsat, že recept ukádám, protože vypadá to fakt moc jedle :-) a vyzkouším. :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, kde chodíš na ty nápady?:-S Ty tvé recepty vypadají tak skvěle, že se nakonec vrhnu i já na to zdravé "zelené".:-p:-p:-p
    Zasloužený bodík letí do Prahy.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-p:yes: mňam - zajímavé a vypadá to i velmi rychlé a hlavně žravé;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-8:-8jééé, díky!:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, :-):-):-) - jsi miláček...:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, no tak, od koho asi?;-)Někdy už mi chybí slova.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    No a třetí...:-D:-D :-?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    A ten druhý bod - ten je od koho? :-) Jsem hrozně zvědavá, já vím...;-), ale tohle mě vždycky napíná :-O:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Lovie, jestli zítra realizuješ, tak dej vědět. Já si totiž myslím, že polévka je skvělá (tedy pro milovníky sýrů a vína - mezi něž se počítám). Prostě to ti Švýcaři se sýry umí, to se musí uznat...:-)
    Recept v podstatě pochází z kuchařky "Sýry v kuchyni", ale upravila jsem ho tak, že to není citace ani zdaleka přesné dodržení receptu, proto jsem neuvedla zdroj...:-)

    Odpovědět

  • lovie lovie

    Joj, ta vypadá lákavě!! S tou bagetou-skvělý nápad;-) hned zítra ji vyzkouším a doufám, že bude chutnat báječně i bez slaninky:-) Za inspiraci a zvýšení slinotvorby při pohledu na tvé fotešky dávám bodík;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo