Hovězí polévka
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi nejoblíbenější a nejčastěji vařené polévky.
Postup přípravy
na talíři libečkem nebo zelenou petrželí.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Xj
Moje poznámka
Hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Xj
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 22 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Diviska87 před 40 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 44 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 11 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 12 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 15 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 15 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 16 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polévka,
hovězí polévka recept,
polevka hovězí,
recept na hovezi polevku,
hovězí polévka v tlakovém hrnci,
recept hovezi polevka,
hovězí na polévku,
hovězí polévka z vývaru,
recepty hovězí polévka,
hovezi polevky,
dobrá hovězí polévka,
polevka z hoveziho zebra,
polevka z hovezích žeber,
hovezi polivka,
hovezipolevka,
recepty polevky hovezi,
hovězí polévka s nudlemi,
polévky hovězi,
jak uvařit hovězí polévku,
hovězí žebro polévka
Suroviny:
žebro hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
libeček,
sůl,
voda,
cibule,
česnek,
nudle polévkové
Komentáře (79)
casino: Máte naprostou pravdu, řada hromadných strávníků nalije do polévky spoustu maggi nebo nasype spoustu soli, aniž by ji ochutnala. Přitom jde opravdu jen o chuťové zvyky. Když jim budete pár dní dávat polévku bez maggi a bez haldy soli, zvyknou si a už maggi vyžadovat nebudou. Stejně tak se brzy odnaučíte jíst hodně sladké moučníky nebo sladit kafe.
Jana.Dorazinová-Remková: Chápu ovšem, že svatba není právě vhodný okamžik k odnaučování stravovacích zlozvyků.
Neříkám, že někdy nepoužiju polévkovou kostku - ale masox opravdu ne! Ale proč dávat vývar do vývaru, který má masovou chuť sám o sobě, spíše si kostičkou vypomůžu, když potřebuji vývar přidat do jiného jídla a nemám ho.
Já jsem bez jakéhokoliv negativního podtextu prostě jenom konstatovala, že podle mě tam masox není potřeba, když se vývar nevaří 40 minut, ale táhne několik hodin. Nic víc!!