Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestky v octě

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 12. 2014 18:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 007 kJ / 4 782 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky6,00 g
Vláknina75,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 125,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Terezčiny sladkokyselé meruňky mně připomenuly tyto moc dobré švestky, které jsme dělávali v dobách, kdy bylo plno švestek i na každé mezi. Díky šarce u nás už švestky téměř vymizely, takže jsem je nezavařovala už spoustu let. Ani nevím, zda je ještě možné používat salicyl jako konzervant.

Třeba se recept někomu hodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

13. 10. 2016 15:24

Věrka: :yes: Věrko, děkuji za přidání Tvého receptu, ale snad by bylo lépe, kdybys ho dala jako samostatný recept. Tady zanikne a to by byla škoda. Je přece jenom poněkud odlišný a možná jednodušší. ;-)

Věrka

13. 10. 2016 11:47

Mám podobný recept: švestky v peřinách - Na pětilitrovou láhev se dá svařit 2 l vody a 30dkg cukru. Svařenou vařící vodu s cukrem se přelijí syrové celé švestky, narovnané v lahvi. Přiklopí se pokličkou a nechají 5 minut stát. Potom se šťáva slije a znovu se nechá povařit. Přidá se "pomůcka ke konzervování(kdysi Petol)", nechá se přejít varem a znovu vařící naleje na švestky. Pováže se celofánem a dá na 12-14hodin do peřin pomalu chládnout.
Švestky se nekazí, mohou se odebírat počástech a vydrží až do léta. Hodí se na koláče, do knedlíků i jako kompot.
recept je z novin hodně starý. V.

radiator radiator

28. 9. 2015 10:07

Tento recept neznám:-O:yes: Letos se nám kupodivu švestka hojně obsypala a tak recept určitě vyzkouším.

Ivana Ch

27. 1. 2015 08:28

Teprve dneska jsem objevila recept na švestky v octě. To je asi to, co jsem kdysi dostala ochutnat od sousedky, staré paní. Pamatuji se že to bylp dobrý. Tenkrát mě dala recept, ale ten jsem ztratila. Je to už dobře 50let, to jsem se ještě až tak o vaření nezajímala i když už jsem byla vdaná.

magdalenka magdalenka

9. 12. 2014 10:37

Poznám tento recept z detstva, v nedeľu u nás často bývala slepačia polievka a k varenému slepačiemu mäsu stará mama podávala tieto slivky. Pamätám si len matne, moja mamka už takto slivky nezavárala.
Za originálny a zabudutý recept :yes:!

Nadja Nadja

8. 12. 2014 19:29

zizala: snad ano, nemám vyzkoušeno.

zizala zizala (moderátorka)

8. 12. 2014 19:20

Cukr a ocet jsou samy o sobě dobré konzervanty, já myslím, že by se to bez salicylu obešlo ;-)

tejaja tejaja

8. 12. 2014 18:37

Supeeer:yes::yes::yes: Toto nepoznám, keď bude veľa sliviek, určite urobím. Díky. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestky v peřinách ocet ze švestek konzervování švestek salicyl jak konzervovat švestky švestkový ocet na co jsou dobré švestky švestkový ocet recept švestka voctè švestkový kompot s octem topstar slivky švestky švestky v peřině jak konservovat švestky švestky do peřin svestky vperinach švestkový ocet recepty švestka topstar recept švestky v peřinách svestkovy kompot zavareny v perinach švestky v peřinách recepty

Suroviny: voda, ocet, cukr, kyselina salicylová, švestky, kyselina salicylová

TopRecepty.cz

Švestky v octě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mVG