

Kuře z Podlesí
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- pepř
- olej
- 1-2 dcl vody
- Na zálivku:
- 50 g slaniny
- 100 g cibule
- 100 g dobré pikantní klobásy nejlépe domácí
- hrst hub sušených nebo mražených
- 40 g kečupu
- 1 dcl bílého vína
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do olejem vymazaného pekáčku s troškou vody péct do trouby.
Mezitím si připravíme zálivku: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánev rozškvařit, přidáme nakrájenou cubuli, na kolečka nakrájenou klobásu a houby (pokud máme houby sušené, tak předem přes noc namočené). Postupně přidáme kečup a bílé víno a vše dohromady podusíme, tak 10 minut. Pak odstavíme.
Stehna upečeme dorůžova a výpek přilijeme do zálivky, kterou si pak dáme na talíř spolu s masem a uvařenými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře z Podlesí
-
ivulinka: No, taky by to šlo
, určitě
-
jarda Kadic: Jaroušku, můžeš jich dát kolik chceš
. Jen si minimálně upravíš to ostatní
-
Jani,
, já bych tu omajdu nalila na to kuře a pekla s ním, ale i ta tvoje kombinace bude hodně dobrá
-
No to je bašta
-
Teda Jani, Ty mě ale dráždíš, zase taková dobrůtka
-
Ze samých príma surovin krásná dobrota,mňam
-
včera jsem pekla celé kuřátko vč. hub z mrazáku, přidala jsem jen rozmarýn a bylo to
-
U nás,jak už mohly lidičky zjistit,se kuře jí poměrně často a proto vítám jakýkoliv nový recept na kuře.Jen mám dotaz: mohu dát ty stehna čtyři?
+ bodík.