Kuře z Podlesí

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 60 minut 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 60 minut 8 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí stehna
sůl
pepř
olej
1-2 dcl vody
Na zálivku:
50 g slaniny
100 g cibule
100 g dobré pikantní klobásy nejlépe domácí
hrst hub sušených nebo mražených
40 g kečupu
1 dcl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do olejem vymazaného pekáčku s troškou vody péct do trouby.

  2. Mezitím si připravíme zálivku: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánev rozškvařit, přidáme nakrájenou cubuli, na kolečka nakrájenou klobásu a houby (pokud máme houby sušené, tak předem přes noc namočené). Postupně přidáme kečup a bílé víno a vše dohromady podusíme, tak 10 minut. Pak odstavíme.

  3. Stehna upečeme dorůžova a výpek přilijeme do zálivky, kterou si pak dáme na talíř spolu s masem a uvařenými bramborami.

Komentáře k receptu Kuře z Podlesí

Tématické fráze: zálivka na kuře portugalské kuře pecene kure z podlesi jamajské kuře kuře na houbách a klobáse kureci prso z podlesi portugalske kure recept