Vynikající roláda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,53 g |
Tuky | 167,61 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 269,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse ušleháme žloutky s cukrem, dokud směs nezesvětlá a poté zašleháme kávu s čokoládou. V jiné míse ušleháme z bílků pevný sníh, který pomalu přidáváme k čokoládové pěně. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut na 180°C.
Krok 2: Po upečení překlopíme na čistý pečící papír, který jsme pocukrovali moučkovým cukrem, starý (ten, co se pekl) sloupneme a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme odpočinout 8 hodin nebo celou noc. Dáváme si pozor, aby utěrka úplně nevyschla, můžeme občas postříkat rozprašovačem naplněným vodou.
Krok 3: Smetanu svaříme, čokoládu rozlámanou na malé kousky v ní za stálého míchání rozpustíme a necháme vychladnout. Až vystydne, přelijeme do misky a ochutíme likérem nebo extraktem.
Krok 4: Dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny. Po vychlazení vyšleháme do pěny. Pokud chcete mít náplň "tvrdou", při šlehání přidejte ztužovač šlehačky.
Krok 5: Na připravený plát těsta rozmažeme krém a opatrně zatočíme. Můžeme si pomáhat nadzvedáváním podložky (papír). Dejte ještě zatuhnout do ledničky asi na 2 hodiny.
Zveřejněno 22. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0yk
Moje poznámka
Vynikající roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0yk
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
vynikající rolady,
vynikajici rolada,
az-recepty.cz,
recept na vynikajici roladu,
vynikající hovězí roláda,
domácí roláda levná,
vynikající roláda těsto,
vynikající roláda s čokoládu,
vynikajici cokoladova rolada,
vynikající hovězí roládky,
az recepty cz,
likér tia maria levně
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda hořká,
káva rozpustná,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
likér tia maria
Komentáře (3)
Než něco vložíte, tak mrkněte na vyhledávač. Není nezbytné zde kopírovat stejné recepty. V podstatě neupečete-neuvaříte a kradete cizím
Osobne jsem zklamana spise z lidi, kteri jen opisuji recepty, coz by az takovy problem nebyl, ale predevsim kradou fota autorum.Takze pred pristi kritikou si zamette pred svym prahem a ukazte, co umite.Proc skodolibe komentovat kvalitni recepty, kde si autor dal praci i s vkusnou prezentaci?
Všimla jsem si již několika vašich negativních komentářů u jiných receptů a tady se budete chlubit cizím peřím? Že se nestydíte.
Fotku mažu, na tu se vztahuje autorské právo.
A negativní příspěvky pište, až něco podle zdejších receptů uvaříte, děkuji.