Vynikající roláda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,53 g |
| Tuky | 167,61 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 269,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse ušleháme žloutky s cukrem, dokud směs nezesvětlá a poté zašleháme kávu s čokoládou. V jiné míse ušleháme z bílků pevný sníh, který pomalu přidáváme k čokoládové pěně. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut na 180°C.
Krok 2: Po upečení překlopíme na čistý pečící papír, který jsme pocukrovali moučkovým cukrem, starý (ten, co se pekl) sloupneme a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme odpočinout 8 hodin nebo celou noc. Dáváme si pozor, aby utěrka úplně nevyschla, můžeme občas postříkat rozprašovačem naplněným vodou.
Krok 3: Smetanu svaříme, čokoládu rozlámanou na malé kousky v ní za stálého míchání rozpustíme a necháme vychladnout. Až vystydne, přelijeme do misky a ochutíme likérem nebo extraktem.
Krok 4: Dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny. Po vychlazení vyšleháme do pěny. Pokud chcete mít náplň "tvrdou", při šlehání přidejte ztužovač šlehačky.
Krok 5: Na připravený plát těsta rozmažeme krém a opatrně zatočíme. Můžeme si pomáhat nadzvedáváním podložky (papír). Dejte ještě zatuhnout do ledničky asi na 2 hodiny.
Zveřejněno 22. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0yk
Moje poznámka
Vynikající roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0yk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
vynikající rolady,
vynikajici rolada,
az-recepty.cz,
recept na vynikajici roladu,
vynikající hovězí roláda,
domácí roláda levná,
vynikající roláda těsto,
vynikající roláda s čokoládu,
vynikajici cokoladova rolada,
vynikající hovězí roládky,
az recepty cz,
likér tia maria levně
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda hořká,
káva rozpustná,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
likér tia maria
Komentáře (3)
Než něco vložíte, tak mrkněte na vyhledávač. Není nezbytné zde kopírovat stejné recepty. V podstatě neupečete-neuvaříte a kradete cizím
Osobne jsem zklamana spise z lidi, kteri jen opisuji recepty, coz by az takovy problem nebyl, ale predevsim kradou fota autorum.Takze pred pristi kritikou si zamette pred svym prahem a ukazte, co umite.Proc skodolibe komentovat kvalitni recepty, kde si autor dal praci i s vkusnou prezentaci?
Všimla jsem si již několika vašich negativních komentářů u jiných receptů a tady se budete chlubit cizím peřím? Že se nestydíte.
Fotku mažu, na tu se vztahuje autorské právo.
A negativní příspěvky pište, až něco podle zdejších receptů uvaříte, děkuji.