Řezy Amaretto

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 60minut Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 32 názorů

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
1 vejce
150 g pískového cukru
70 g másla
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
3 lžíce mléka
Krém:
500ml smetany(min 30%)
70g hrubé mouky
1 lžíce Solamylu
250g másla
250g moučkového cukru
Amaretto
balíček piškotů
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao.

  2. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.

  3. Rozválíme na pečícím papíru na dva stejné pláty ( mně se podařilo na 29x29).

  4. Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout.

  5. Krém: smetanu s hrubou moukou a Solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši.

  6. Necháme vychladnout.

  7. Máslo s cukrem vymícháme a postupně vešleháme vychladlou kaši.

  8. Na jeden z plátů poklademe piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty.

  9. Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.

Poznámka

Amarettem našetříme, aby nebyly pláty a piškoty suché.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 477 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy Amaretto

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Lydie Matuštíková Lydie Matuštíková(neregistrovaný)

    Do těsta stačí bohatě 100 g cukru, stejně tak do krému 100 g cukru místo 250 g. Internetové recepty jsou dobré pro inspiraci, ale je nutné připojit vlastní zkušenost a rozum.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: krásný zákusek:-p:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: Přidala jsem fotečky! Výborné.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahula:Krém mi stačil ,ale jenom na jednu vrstvu piškot. Další už jsem neměla čím namazat.Asi jsem opravdu udělala větší plátky těsta.
    Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !:-( Nenechají nic odležet.Ani Segedýn! Já to nechápu.:-O

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Čím více jsou uležené, tím jsou výbornější. Asi jsi udělala větší pláty mně krém stačil:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahula:Už je upečené a naplněné. Měla jsem zase málo krému :-))
    takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.;-):-p Nejhorší bude to čekání ,manžel se plížil s nožem do lednice ukrojit kraje,tak jsem mu to zatrhla.:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Měla jsem Caporetta Amaretto 16% alkoholu slevněné na 100,-Kč v Albertu. Myslím si, že je jedno jaké, důležitá je chuť po mandlích. Solamylu jsem dala vrchovatou lžíci. Přeji, ať se řezy podaří, u nás moc chutnaly :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahulko jdu zítra do těch řezú. Drž palečky ať se mi to podaří jemně vyválet.Koupila jsem v Kaufu nějaké Amaretto Cellini s 21 % alkoholu,mohu to použít? Nebo mám koupit jiné.Zapomněla jsem se zeptat jaké jsi měla ty. A toho Solamylu lžíce zarovnaná nebo bohatě?:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    kouzelné řezy:yes::-D ostatně jako vždy:yes:;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    jar11:Piškoty jsem použila kulaté, které nejsou slazené, cukrářské piškoty jsou slazené, proto mohlo být sladké. Prášek do pečiva je nutný, aby těsto naskočilo, protože je rozválené úplně na tenký plát. Měla jste přidat foto :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • jar11 jar11

    Upekla jsem a hodnotím:
    těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
    krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Nádhera, někdy je zkusím:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    jar11: Opravdu si myslíš, že je velký rozdíl v použití pro tento účel mezi Amaretto caporetta a třeba Amareto Venice nebo Ramazzotti? Nebo mezi jakýmkoliv amarettem od firmy Disaronno či Lazzaroni? Asi stačí klidně i amaretto z Lidlu:-))

    Odpovědět

  • jar11 jar11

    na namočení piškotů jsi použila Amaretto, nebo Amaretto caporetta???

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: amaretto kuchyně lidlu recepty cukrárna kuchyně lidlu recepty amareto amaretto recepty amaretto recept domácí amaretto co je amaretto amaretto použití amaretta recept na amaretto top recepty amaretto kuchyně lidlu amaretto krem caporetta amareto rez amareto amaretto albert caporetta amaretto amaretovy dezert dorty řezy rolády recepty

Zapomněl/a jsem heslo