Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé a křehoučké taštičky

Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné. Naplnit je můžete dle libosti od tvarohu, máku, ořechů až po jablka, nebo povidla.

Hodnocení receptu je 5,0 (169×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Doba bez přípravy náplně

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Doba bez přípravy náplně)

22. 3. 2009 16:27

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Množství na 2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie10 322 kJ / 2 467 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky164,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy191,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od svého kamaráda Aleše. Taštičky se připravují opravdu velmi rychle. Po upečení jsou krásně křehoučké, v ústech se jen rozplývají. Tato dávka těsta vychází na dva plechy taštiček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

14. 11. 2009 11:05

Vašíku, jsem poctěna;-) myslím si, že vám budou moc chutnat-úplně se rozplývají v ústech:-p, že bych je taky udělala:-?uvidím....

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

14. 11. 2009 08:12

Bábinko. Jak jsem se radil tento týden co s mákem, kterého mi koupili až až. UŽ VÍM jak ho taky část upotřebím a to díky tvému receptu. Václav

magdalenka magdalenka

12. 7. 2009 19:00

Ja som to robila s tým udělátkom a bez dolepovania vodou, alebo pritiskovania prstami, držalo to tvar a krásne sa upiekli.

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 7. 2009 17:49

pes.filipes, je třeba použít nějakou hustější marmeládu, nebo si ji v nouzi trochu zahustit, třeba nastrouhat jemně piškoty a přidat. A jak na ty spoje...., někdy pomůže malinko potřít vodou a těsto se lépe spojí, slepí a drží. Ale jen malinko navlhčit;-) Možná bylo na okrajích moc mouky, která tam zbyla po vyvalování. Příště se určitě podaří, držím palce:yes:

Bibinka Bibinka

12. 7. 2009 16:41

Magdalenko, tak jsem ráda,že jsi se pro ně rozhodla a že měli úspěch a chutnali. Dík za vyzkoušení;-)

magdalenka magdalenka

12. 7. 2009 13:36

Bibka, ďakujem za receptík, včera sa míňali rýchlosťou blesku. Aj príprava bola rýchla, bez problémov som použila to "udělátko", prostrednú veľkosť, náplň slivkový lekvár - povidla. Želám pekný zvyšok dňa!

pes.filipes

10. 7. 2009 13:48

Přidala jsem mouku a už to šlo, ale pro jistotu vytekla marmeláda (dala jsem si TOLIK záležet na zavírání taštiček), připekla se zespoda, takže výsledkem byly křehké ale prázdné taštičky, zespoda omatlané zhořklou spálenou marmeládou.
Příště dám povidla, a nebo radši upeču nějakou buchtu, ty mi jdou líp:-))

magdalenka magdalenka

8. 7. 2009 12:32

Holky, ďakujem za rady, ja som toto cesto používala namiesto lístkového. Štipku soli dávam automaticky všade. A ešte asi skúsim tie grilážky, čo miluje aj výbušná...alebo čo ešte?

Iljusa Iljusa

8. 7. 2009 12:03

Magdalenko - jdi do toho, také jsem měla při přípravě strach, děvčata mě poradila, výsledek zmizel "kosmickou" rychlostí, jen jsem přidala do těsta špetku soli ;-)

Bibinka Bibinka

8. 7. 2009 11:51

Magdalenko, jen je klidně udělej, ty rychlé i transportovatelné jsou úplně v pohodě a že jsou křehké, to jako v ústech se rozplývají a máš to raz-dva;-) Můžeš je naplnit čím budeš chtít(tvaroh,ořechy,marmeláda,povidla i mákem) a upečený je máš za 10 minut, u nás jde nejvíc marmeláda,pak tvaroh.

mirca75 mirca75

8. 7. 2009 11:50

Magdalenko:-)nechci se plést do rozmluvy,ale jestli uděláš tyto tak rozhodně nic nezkazíš.Jsou opravdu moc a moc mňam:-p:-p:-p.U nás byly hned pryč a tak věř že i vás určitě sklidíš pochvalu;-)

magdalenka magdalenka

8. 7. 2009 11:42

Nie, "nedělám", ale musím na sobotu niečo veľmi rýchle a bez
krému a "ľahko transportovateľné", iné ma nič nenapadlo, dám si poradiť, aj niečo ďalšie. Ak máš tip...
Hlavne to musím večer uiecť...

Bibinka Bibinka

8. 7. 2009 10:09

Magdalenko, s tím těstem se pracuje velmi dobře, je poddajné, tak jak budeš chtít silné, tak bude, ale asi tak ta tloušťka od 3-5 mm by stačilo. Ty je děláš:-?pak písni a ať se ti povedou, ale není na nich co zkazit;-)

magdalenka magdalenka

8. 7. 2009 09:46

Prosím, akú hrúbku má mať cesto? Napr. 3 mm? alebo je to jedno, netrhá sa, ak je moc tenké?
Ďakujem!

Merylas Merylas (moderátorka)

6. 7. 2009 16:01

pes.filipes:-O Já toto těsto dělám poměrně často a opravdu to jde dobře. Si myslím, že asi byla chyba v hodně měkkém tuku, nebo dlouho se těsto zpracovávalo a je třeba použít tvaroh v kostce. Tak ti teda nevím. Heru beru z lednice, nakrájím na menší kousky a rychle rukama vše zpracuju. Pak si ještě pomoučím vál, teda já pracovní desku stolu a tam ještě těsto upravím do bochánku, nebo cihličky, co právě potřebuju. Ale musí se mírně posypat moukou. Zkus to dát do lednice, snad to ztuhne. V podobných receptech jsou i nějaké mé fotky, tak mi věřit můžeš, že to dělám;-)

1 8 9 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové taštičky s marmeládou taštičky s marmeládou máslové taštičky taštičky plněné marmeládou čím zahustit tvarohovou nápln čím zahustit marmeládu taštičky z listového těsta s tvarohem taštičky s ořechovou náplní rychlé svatební cukroví recepty tvarohové taštičky z listového těsta tvarohové taštičky čím zahustit tvaroh taštičky rychlé placky naslano jak zahustit tvaroh rychlé šátečky plnene tasticky marmeladou muffiny ty nejlepší recept jak zahustit tvarohovou náplň křehké svatební tvarohové rohlíčky

Suroviny: tvaroh měkký, tuk hera, mouka polohrubá, tuk, tvaroh, mák, ořechy, marmeláda, povidla švestková

TopRecepty.cz

Rychlé a křehoučké taštičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Jj