Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 134 kJ / 1 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,75 g |
Tuky | 5,00 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 382,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech si vyložíme pečicím papírem a dáme zatím stranou. Než začneme dělat těsto, tak si předehřejeme troubu na 170°C.
Krok 2: Těsto vytvoříme smícháním všech ingrediencí a vlijeme na plech.
Krok 3: Dáme do trouby na cca 25 min. a necháme na původních 170°C. Po 25 minutách vyzkoušíme párátkem, jestli je těsto dobře upečené.
Krok 4: Než se těsto upeče, tak si připravíme krém, který uděláme opět smícháním všech zadaných ingrediencí (ochutnejte, jestli je to dostatečně sladké a když tak ještě přidejte mouč. cukr), a dáme chladit do ledničky.
Krok 5: Pak si rozdělíme mandarinky od nálevu a necháme pořádně okapat.
Krok 6: Až těsto trochu vychladne, tak na ně rozetřeme tvarohový krém a naskládáme mandarinky. Dáme stranou, protože želé je hned hotové.
Krok 7: Do malého hrnce nalijeme 1 hrníček mandarinkového nálevu, 1 hrníček vody a 2 lžíce cukru. Zamícháme a dáme vařit.
Krok 8: Mezitím si do velké sklenice dáme opět 1 hrníček mandarinkového nálevu a 1 hrníček vody (bez cukru) a postupně budeme vmíchávat vanilkový pudink. Opatrně - ať se vám tam neudělají hrudky!
Krok 9: Až se vám začne v hrnci vařit "směs", tak do toho přilijte „směs“ s pudinkem a pořád míchejte. Během několika minut je želé hotové. Nalijte ho na mandarinky a dejte zchladit.
Já osobně želé na mandarinky nalévám polévkovou lžící postupně, aby bylo želé všude. Nedokážu si představit tam želé nalít a rozetřít.
Já osobně želé na mandarinky nalévám polévkovou lžící postupně, aby bylo želé všude. Nedokážu si představit tam želé nalít a rozetřít.
Zveřejněno 8. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr3k
Moje poznámka
Výborné mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr3k
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 2 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 5 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 6 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 6 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 8 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 9 hodinami
Tématické fráze:
žravé řezy s mandarinkami,
žravé mandarinkové řezy,
výborné řezy na plech,
mandarinkove řezy,
výborné ovocné řezy,
výborné řezy,
rezy z mandarinkoveho kompotu,
mandarinkova buchta s pudinkem,
mandarinkový řez,
ovocné řezy s mandarinkami,
výborné řezy s pudinkem,
hrnickove mandarinkove rezy,
top recepty mandarinkova buchta s pudinkem,
mandarinkové řezy s želé,
mandarinkové želé,
žravá mandarinková buchta,
mandarinková buchta,
řezy s pudinkem a mandarinkami,
žravé řezy,
mandarinkové řezy s pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
kakao,
olej,
voda,
tvaroh polotučný,
smetana zakysaná,
cukr,
pudink vanilkový,
šťáva kompotová,
voda,
kompot mandarinkový
Komentáře (10)
Ano vejce tam nepatří...
...tak to jste toho zažila mááálo
V ČR hrnek = 240ml (ale toleruje se i 1/4 litru)
...zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi HRNKEM a HRNÍČKEM
Ale podle všeho budou vaše hrnky asi menší než je zvykem, protože z 1 pudinku na litr tekutiny (4 hrnky) se želé neudělá a neudělá
Hrneček má sice každý jiný, ale u tohohle je jedno jak velký.Želé vznikne stejně.A pokud se jedná o množství, tak když to nebude hrníček na nějaké piccolo, tak ho bude dostatek :) Ještě jsem nezažila u nějakého hrníčkového receptu, že by se psalo jak má být hrníček velký, tak mě tato otázka zaskočila
A co se týče gramáže kompotu, tak to si ted' netroufnu říct kolik má a určitě doplním :) Děkuji za připomínky a hezký den
Jinak ať ti to tu dobře vaří