Kopřivová polévka II.
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte smetanou a celou polévku provoníte libečkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 848 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,81 g |
Tuky | 42,58 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 51,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Na másle lehce osmažíme cibuli, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme vývarem a za stálého míchání rozvaříme i s bramborami.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř, mrkev, povaříme a ke konci vsypeme drobně pokrájené kopřivy i s libečkem. Lehce ochutíme octem.
Krok 4: Přilijeme smetanu, vmícháme rozšlehané vejce a už jen krátce provaříme.
Krok 5: Můžeme podávat s vejci ztracenými, pak počítáme s jedním vejcem na osobu.
Zveřejněno 7. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivová polévka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2ZL
Moje poznámka
Kopřivová polévka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2ZL
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 minutami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 12 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 1 hodinou
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 2 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 3 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 4 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 5 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 5 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
kopřivová polévka,
nejlepší kopřivová polévka,
koprivova polevka s cervenou cockou,
kopřiva polevka,
kopřivová polévka s brambory,
polévka z bršlice a kopřiv,
recept na kopřivovou polévku,
kopřivová polé,
kopřivova polévka s bramborem,
kopřivova polévka s bramborami,
kopřivová polévka - recept,
koprivova polevka s brslici,
koprivova polevka se žampiony,
recept na kopřivovou polévka,
kopřivová polévka recept,
kopřivovápolévka,
brokolicová polévka s bršlicí,
koprvová polévka s bramborem,
polevka kopřivova s bramborem,
lebeda recepty
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cibule,
mrkev,
brambory,
kopřivy,
smetana na vaření,
ocet,
vejce,
libeček,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (9)
Smrdí? Jj, smrdí
No, tedy spíše po uvaření a "vychucení" už neééé
A špenát z naťové cibule, nebo z lebedy či bršlice (viz komentáře zde: http://www.labuznik.cz/recept/spenat-z-lebedy-zahr... jste už zkoušela