Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová polévka II.

Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte smetanou a celou polévku provoníte libečkem.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 848 kJ /
681 kcal
Bílkoviny18,81 g
Tuky42,58 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy51,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na másle lehce osmažíme cibuli, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme vývarem a za stálého míchání rozvaříme i s bramborami. Krok 3: Přidáme sůl, pepř, mrkev, povaříme a ke konci vsypeme drobně pokrájené kopřivy i s libečkem. Lehce ochutíme octem. Krok 4: Přilijeme smetanu, vmícháme rozšlehané vejce a už jen krátce provaříme. Krok 5: Můžeme podávat s vejci ztracenými, pak počítáme s jedním vejcem na osobu.

TIP: Jak připravit ztracená vejce

Zveřejněno 7. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Oblíbená jarní polévka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2ZL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2ZL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: :-)) Aha, pravda, vařit jsem ji nezkoušela. Tak třeba se někdy odhodlám :-8

zizala:
Smrdí? Jj, smrdí:-// Ale po uvaření už ne :-)
No, tedy spíše po uvaření a "vychucení" už neééé:-))

zizala: musím ji zkusit, aspoň v jedné, dvou porcích :-D a roste doopravdy všude - i proto jsem se těšila, že použitím v kuchyni její množství na zahradě malinko zredukuju:-p

cathleen: :-)) Tak já tedy bršlici ne, i když jinak mám všechno jedlé planě rostoucí moc ráda. Ta mi smrdí a taky ji nenávidím, protože ta mrcha roste všude :-((:-((

casino: ne, ale bršlici mám v plánu - kamarádka z ní dělala "špenátovou" nádivku do vegetariánských lasagní a my jí (bršlice) máme plnou zahradu:-p

cathleen:
A špenát z naťové cibule, nebo z lebedy či bršlice (viz komentáře zde: http://www.labuznik.cz/recept/spenat-z-lebedy-zahr... jste už zkoušela;-):-))

sarkap: díky:-) A špenát z kopřiv jsi už zkoušela? Fantastická věc:-8

Polévka vypadá moc dobře a jelikož jsem si teď oblíbila jídla z kopřiv, musím dát bodíka :o)

Tématické fráze:
kopřivová polévka, nejlepší kopřivová polévka, koprivova polevka s cervenou cockou, kopřiva polevka, kopřivová polévka s brambory, polévka z bršlice a kopřiv, recept na kopřivovou polévku, kopřivová polé, kopřivova polévka s bramborem, kopřivova polévka s bramborami, kopřivová polévka - recept, koprivova polevka s brslici, koprivova polevka se žampiony, recept na kopřivovou polévka, kopřivová polévka recept, kopřivovápolévka, brokolicová polévka s bršlicí, koprvová polévka s bramborem, polevka kopřivova s bramborem, lebeda recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cibule, mrkev, brambory, kopřivy, smetana na vaření, ocet, vejce, libeček, vývar masový, sůl, pepř mletý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu