Kopřivová polévka II.
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte smetanou a celou polévku provoníte libečkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 848 kJ / 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,81 g |
| Tuky | 42,58 g |
| Vláknina | 10,13 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 51,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Na másle lehce osmažíme cibuli, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme vývarem a za stálého míchání rozvaříme i s bramborami.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř, mrkev, povaříme a ke konci vsypeme drobně pokrájené kopřivy i s libečkem. Lehce ochutíme octem.
Krok 4: Přilijeme smetanu, vmícháme rozšlehané vejce a už jen krátce provaříme.
Krok 5: Můžeme podávat s vejci ztracenými, pak počítáme s jedním vejcem na osobu.
Zveřejněno 7. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivová polévka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2ZL
Moje poznámka
Kopřivová polévka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2ZL
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 8 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 4 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 4 hodinami
Květákové placičky
Valis před 5 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 6 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 7 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 7 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 9 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 9 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 9 hodinami
Tématické fráze:
kopřivová polévka,
nejlepší kopřivová polévka,
koprivova polevka s cervenou cockou,
kopřiva polevka,
kopřivová polévka s brambory,
polévka z bršlice a kopřiv,
recept na kopřivovou polévku,
kopřivová polé,
kopřivova polévka s bramborem,
kopřivova polévka s bramborami,
kopřivová polévka - recept,
koprivova polevka s brslici,
koprivova polevka se žampiony,
recept na kopřivovou polévka,
kopřivová polévka recept,
kopřivovápolévka,
brokolicová polévka s bršlicí,
koprvová polévka s bramborem,
polevka kopřivova s bramborem,
lebeda recepty
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cibule,
mrkev,
brambory,
kopřivy,
smetana na vaření,
ocet,
vejce,
libeček,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (9)
Smrdí? Jj, smrdí
No, tedy spíše po uvaření a "vychucení" už neééé
A špenát z naťové cibule, nebo z lebedy či bršlice (viz komentáře zde: http://www.labuznik.cz/recept/spenat-z-lebedy-zahr... jste už zkoušela