Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tresčí filé s fazolemi na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 568 kJ /
1 809 kcal
Bílkoviny96,04 g
Tuky35,16 g
Vláknina82,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy226,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresčí filé mírně nasolte a kápněte na ně citrónovou šťávu. Rajčata, spařená vřelou vodou oloupejte, zbavte jádřinců a dužinu pokrájejte na malé kousky. Ty vsypte do hrnce, v němž se pražila dorůžova drobně nakrájená cibule s česnekem, nastrouhaným na šupinky. Krok 2: Do směsi přidejte šalvěj, přelijte vínem a do vařící směsi vložte porce ryby a zakryté duste. V polovině dušení (asi po 5-6 minutách), než byla ryba hotová, přidejte fazole z konzervy, doduste rybu, zasypejte postříhanou zelenou petrželovou natí a odstavte. Krok 3: K tomu se jako příloha hodí většinou bílý chléb. Na talíři ještě rybí maso ozdobte, kromě zeleniny, lžičkou strouhaného křenu.

Zveřejněno 29. 5. 2015

Poznámka autora honzam

Jako poznámku, spíše připomínku uvedu, že ke konci jsem zaprášil šťávu z ryb trochou hladké mouky, aby se chytala na těstoviny (je-li přílohou chléb, tak to není nutné) a pak do omáčky s fazolemi vysypal těstoviny a opatrně promíchal. Na talíř dáme porci směsi a nahoru položíme maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tresčí filé s fazolemi na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pP21

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tresčí filé s fazolemi na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pP21

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
filé s fazolemi, fazole a file

Suroviny:
filet z tresky, fazole, rajče, cibule, česnek, šťáva citronová, petrželka zelená, víno bílé, olej olivový, křen strouhaný, sůl

Přidat fotografie receptu