Tresčí filé s fazolemi na víně

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: cca 45 - 50 min. 3 porce Ryby 2 názory

Suroviny

300 – 450 g filé z tresky (podle velikosti porce)
400 g fazolí (ve slaném nálevu)
2 - 3 rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citrónu
3 listy čerstvé nebo lžička sušené šalvěje
2 – 3 lžíce zelené petrželky
0,5 - 1 dl bílého vína
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky strouhaného křenu
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí filé mírně nasolte a kápněte na ně citrónovou šťávu. Rajčata, spařená vřelou vodou oloupejte, zbavte jádřinců a dužinu pokrájejte na malé kousky. Ty vsypte do hrnce, v němž se pražila dorůžova drobně nakrájená cibule s česnekem, nastrouhaným na šupinky.

  2. Do směsi přidejte šalvěj, přelijte vínem a do vařící směsi vložte porce ryby a zakryté duste. V polovině dušení (asi po 5-6 minutách), než byla ryba hotová, přidejte fazole z konzervy, doduste rybu, zasypejte postříhanou zelenou petrželovou natí a odstavte.

  3. K tomu se jako příloha hodí většinou bílý chléb. Na talíři ještě rybí maso ozdobte, kromě zeleniny, lžičkou strouhaného křenu.

Poznámka

Jako poznámku, spíše připomínku uvedu, že ke konci jsem zaprášil šťávu z ryb trochou hladké mouky, aby se chytala na těstoviny (je-li přílohou chléb, tak to není nutné) a pak do omáčky s fazolemi vysypal těstoviny a opatrně promíchal. Na talíř dáme porci směsi a nahoru položíme maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tresčí filé s fazolemi na víně

  • honzam honzam(autor receptu)

    Sylva01:fazole přidáte asi po pěti a šesti minutách, rybu otočíte a za další stejnou by měla být hotová) - už jsem to do postupu dopsal:-K

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Za jak dlouho je ryba dušená? Odhadla bych max.10-15 minut..?

    Odpovědět

Tématické fráze: filé s fazolemi fazole a file

Zapomněl/a jsem heslo