Medový losos

spagetka Kuchařka: spagetka

Ryby 12 názorů

Suroviny

1 filet lososa
1 PL medu
2 dcl červeného suchého vína (Merlot)
česnekové koření s bylinkami
citronový pepř
čerstvý tymián
rozmarýn
bazalka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Med, víno a koření smícháme. Do této marinády naložíme lososa a marinujeme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

  2. Na rozpálené pánvi orestujeme lososa, pak podlijeme marinádou a dusíme zhruba 18 minut po obou stranách.

    Podáváme s různě upraveným bramborem, já dělala upečené brambory dle odkazu v Poznámce.

Poznámka

Brambory jsem dělala takto: http://www.toprecepty.cz/recept/30171-bramborypolo...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medový losos

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Ta fotka ten recept jen kazí:-(( je to škoda:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • casino casino

    No, krisikowa: to pěkně napsala, ale lenka-m: to vystihla ;-)

    Odpovědět

  • krisikowa krisikowa(neregistrovaná)

    Tak jestli podle vás opak jednotvárnosti znamená tady takový servis lososa, tak je promiskuita opak holokaustu. Losos je skvělá kvalitní ryba, ale tady vypadá, jako po komparzu ve filmu Quentina Tarantina. Samozřejmě, jezte si co chcete, úplně pomíjím skutečnost, že losos není pangasius, který smrdí jak kanály po dešti, aby se musela ta skvělá chuť přebíjet. Ale takový masakr si ta ryba prostě nezaslouží. Tyhle recepty + dokumentace absolutně pohrdají faktem, že za to ta ryba položila život.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Kucina:já přece nikomu nenutím, aby to vařil. Nám to chutnalo a každý, ať si to dělá podle své chuti, nic není univerzální. Chce to toleranci. Mně jen tahle jednotvárnost prostě ubíjí .A že chutná, je pro mne největší odměnou.

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    Med a víno na lososa?Stačí sůl,bylinky a citron.Právě kdo umí ví,že to stačí!top recepty

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Tohle moc povedené není, lososa bych viděla jinak než trhané tmavé kousky;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Peťan: nám chutnalo, nenutím nikoho k realizaci, umím dost. Holt koukejte jinam

    Odpovědět

  • Peťan Peťan(neregistrovaný)

    Za 18 minut dušení, ta rybka bude jak z Černobylu, což je na fotce vidět...To jsi musela hodně vínka s medem a kořením vypít než jsi takový "majsterštyk" uklohnila.Už od pohledu mě na tvoji mňamku přešla chuť.Kdo umí...pochopil:-((

    Odpovědět

  • lenka-m lenka-m

    Na té fotce ten losos vypadá nějak prapodivně,ani bych nepoznala co to je. Ale může být dobrý. Na víně také ráda dělám.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Ivulinka: díky :-K:-K
    Sylva01: nezmizí, musí se to dávat přiměřeně;-);-) kdo umí, pochopí :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    ivulinka: to já taky, moc:-p:-)
    Ale v této silné kombinaci vína, bylin a koření jemná chuť lososa úplně zmizí.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Lososa já ráda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: losos na medu medovy losos losos v medové krustě majsterštyk medová marináda losos recept losos na medu filet z lososa s medovo-hořčičnou marinádou losos citron med losos medová marináda recept losos v medu s vinem losos v marinade medove losos med losos medove v marinádě losos v medové mariádě recepty na lososa na medu lsos na medu losos,citron,med,hořtice servis lososa losos v medove marinade losos med víno