Jižanské bochánky - Southern Biscuits

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 40 minut 8 bochánků Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

2 hrnky hladké mouky (já použila bílou a špaldovou v poměru 1/1)
1/4 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
6 lžic vychlazeného másla
200 g živého bílého jogurtu (lze nahradit podmáslím)
1 lžička soli
hrst sekaných bylinek:
tymián
8 černých oliv nasekaných na malé kousky (možno použít i zelené, nebo sušená rajčata, sušené ovoce či ořechy)
mouka na posypání válu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžete jednoduše vypracovat rukou v míse. Já s oblibou používám mixér, do kterého přidám mouku a sypké suroviny a chlazené máslo a zpracuji mixerem na drobenku a poté přidám jogurt.

  2. Vzniklé těsto je lepivé, proto ho přendejte na pomoučený vál a posypejte sekanými bylinkami a olivami. Těsto několikrát popřekládejte, aby vznikly jakési vrstvy. Z těsta vyválejte placku asi 2 cm tlustou.

  3. Z placky postupně vykrájejte 8 koleček o průměru cca 8 cm (klidně použijte sklenici). Kolečka položte na plech, potřete vodu a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 8 až 10 minut. Skvěle chutnají ještě horké s máslem, ale výborné jsou pochopitelně studené.

Poznámka

Často používám jako měrnou jednotku hrnek, nebo šálek. Je to tím, že ráda čerpám inspiraci v anglosaském světě. Nemám na mysli žádný konkrétní typ hrnku, ale používám přímo odměrky 1 cup. Odměrku jsem přeměřila a odpovídá přibližně 230 ml.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jižanské bochánky - Southern Biscuits

Tématické fráze: jak vypracovat bochanek tim tam buiscuits drobenka jednoduše z mixeru anglosaský koláč