Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovka od babičky

Rychlá houbová omáčka, která nejlépe chutná z právě nasbíraných hříbků. Houby orestované na másle, zahuštěné máslovou jíškou a podávané ve smetanové omáčce, s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem, jsou neodolatelně chutné.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

salve

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci uděláme z másla a hladké mouky světlou jišku, kterou zalijeme vodou a rozmícháme. Krok 2: Na pánvi na troše másla podusíme houby (aby se nerozpadaly) a přidáme do hrnce s vodou a jíškou, osolíme. Na mírném ohni povaříme za občasného zamíchání 20 minut. Krok 3: Asi 5 minut před koncem vaření nastouháme do omáčky na jemném slzičkovém struhadle oloupanou cibuli. Krok 4: Provařenou omáčku odstavíme a vlijeme šlehačku. Přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku. Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem.

TIP: Jaké houby použít do omáčky

Zveřejněno 2. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovka od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPMk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovka od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPMk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jednoduchá, chutná omáčka :-) houbovku také nekyselím. ;-)

Výborná houbovka! Dělala jsem podle receptu a lepší jsem nejedla :-K

Gabča: jsem ráda, že chutnalo a doufám že se stane Vaším oblíbeným receptem.

Moc chválím, jako jedna z mála děláte hezky po staru zásmažku, houbovka se tím dostává na úplně jinou úroveň.
Mimoto, když se druhý den ohřívá, tak omáčky udělané ze záklechtky mají tendenci řídnout, z jíšky ne.
Je vidět, že recept máte opravdu od babičky:yes:

Moc chválím, jako jedna z mála děláte hezky po staru zásmažku, houbovka se tím dostává na úplně jinou úroveň.
Mimoto, když se druhý den ohřívá, tak omáčky udělané ze záklechtky mají tendenci řídnout, z jíšky ne.
Je vidět, že recept máte opravdu od babičky:yes:

Ani u nás se tato houbovka nekyselí:-)K bodíku přidávám i foto.

Tématické fráze:
houbovka, houbovka recept, houbovka s masem, domaci houbovka, vyborna houbovka, nejlepší houbovka, houbová omáčka recept, houbovka od babičky, houbová omáčka od babičky, recept na houbovku, recepty od babičky, houbovkaa, houbovka z mražených hub, houbovka s jiskou, houbovka babičky, hubovka, houbovka postup, recept 44556 houbovka babicky, houbovka se slehackou, hovezi houbovka

Suroviny:
houby, smetana ke šlehání, cibule, mouka hladká, máslo, nať petrželová, sůl, knedlík houskový, maso hovězí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu