Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,18 g |
Tuky | 162,56 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 7,12 g |
Sůl | 16,73 g |
Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Moje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makronky Danča
Malickakucharka před 26 minutami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 1 hodinou
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 2 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 2 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 4 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 5 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 12 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 14 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka bez masa,
velikonoční nádivka s kopřivami,
recept na velikonocni nadivku,
velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka-hlavička,
velikonoční nádivka s kopřivama,
recept velikonoční nádivka,
nádivka s kopřivama,
velikonočníhlavička,
velikonočn nádivka,
velikonocni nadivka s kvasnicemi,
kynuta velikonocni nadivka,
klasická velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka kynutá,
sváteční nádivka,
klasická nádivka,
kuzleci maso recepty,
velikonocni hlavicka-recept,
kůzlečí maso
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček uzený,
maso kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vejce,
pažitka,
petrželka,
libeček,
kopřivy,
česnek,
houby,
máslo,
strouhanka
Komentáře (36)
A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí
Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc
A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka