Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 976 kJ / 1 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,53 g |
Tuky | 75,95 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 64,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulky oloupeme, slaninu nakrájíme na silnější nudličky, žampiony překrojíme (podle velikosti na půl, na čtvrtky nebo šestiny).
Rozporcované kuře osolíme ze všech stran.
Bylinky svážeme kuchyňskou nití v bouquet garni. Krok 2: Ve větším kastrolu rozpustíme máslo společně s olejem.
Na rozpáleném tuku orestujeme nejprve žampiony, vyndáme je z kastrolu, společně orestujeme cibulky se slaninou do jemně zlatavé barvy, také je vyndáme z kastrolu, pokud možno odděleně od žampionů. Krok 3: Na tom samém tuku opečeme každý kus kuřete ze všech stran dozlatava. Krok 4: Koňak nebo brandy krátce zahřejeme v menším hrnku, polijeme jim opečené kuře v kastrolu, zapálíme a flambujeme. Když alkohol vyhoří a plamen uhasne, vyndáme kuře z kastrolu a do výpeku nasypeme mouku, kterou asi 2-3 minuty zasmažíme do hnědavé barvy. Krok 5: Přilijeme krapet vývaru, dobře promícháme, aby se nám nevytvořili žmolky. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu. Necháme krátce povařit, přidáme cukr, svazek bylin, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Promícháme. Krok 6: Vrátíme zpět orestovanou směs cibulek a slaniny a všechny kousky kuřete. Promícháme.
Necháme vařit za občasného promíchnutí na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny. Asi 20 minut před dokončením přidáme orestované žampiony. Krok 7: Podáváme s bramborami nebo jen s bagetou.
Rozporcované kuře osolíme ze všech stran.
Bylinky svážeme kuchyňskou nití v bouquet garni. Krok 2: Ve větším kastrolu rozpustíme máslo společně s olejem.
Na rozpáleném tuku orestujeme nejprve žampiony, vyndáme je z kastrolu, společně orestujeme cibulky se slaninou do jemně zlatavé barvy, také je vyndáme z kastrolu, pokud možno odděleně od žampionů. Krok 3: Na tom samém tuku opečeme každý kus kuřete ze všech stran dozlatava. Krok 4: Koňak nebo brandy krátce zahřejeme v menším hrnku, polijeme jim opečené kuře v kastrolu, zapálíme a flambujeme. Když alkohol vyhoří a plamen uhasne, vyndáme kuře z kastrolu a do výpeku nasypeme mouku, kterou asi 2-3 minuty zasmažíme do hnědavé barvy. Krok 5: Přilijeme krapet vývaru, dobře promícháme, aby se nám nevytvořili žmolky. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu. Necháme krátce povařit, přidáme cukr, svazek bylin, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Promícháme. Krok 6: Vrátíme zpět orestovanou směs cibulek a slaniny a všechny kousky kuřete. Promícháme.
Necháme vařit za občasného promíchnutí na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny. Asi 20 minut před dokončením přidáme orestované žampiony. Krok 7: Podáváme s bramborami nebo jen s bagetou.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NyXL
Moje poznámka
Kuře na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NyXL
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 23 minutami
Bublanina
Levandule35 před 1 hodinou
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 1 hodinou
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Kakoska před 3 hodinami
Osvěžující okurková limonáda
monyss před 5 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Bost.9 před 5 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 5 hodinami
Špagety s mletým masem
Valis před 5 hodinami
Linecké řezy s jablky
Jajav před 6 hodinami
Tématické fráze:
kure na vine,
recept kuře na víně,
kuře na bílém víně,
recept na kuře na víně,
na vine,
kuře na víně recept,
kuře na vině a na slanine,
kuře na víně,
kurenavine,
kuře na červeném víně,
kuře na víně se slaninou,
kure na bilim víně,
recept na kuře na bílém vine,
recept kure s vinem,
jaké víno na kuře,
kuře na vínem,
kuře s červeným vínem,
kuře na na víně,
kuře na víně,
staroceske kure s cibuli a slaninou
Suroviny:
kuře,
olej,
ořechy,
slanina anglická,
žampióny,
cibulka,
koňak,
mouka,
víno červené suché,
vývar kuřecí,
cukr,
bobkový list,
tymián,
petržel,
koření oregáno,
estragon,
ořech muškátový,
sůl,
pepř
Komentáře (11)