Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 713 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,38 g |
Tuky | 55,86 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 449,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, trochu podsypeme hladkou moukou) a rozdělíme na 8 částí. Krok 3: Z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Pak bulky rozválíme na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohneme do podkovy a zamotáme do sebe. Krok 5: Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, potřeme bílkem, můžeme ozdobit plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C/asi 20-25 min). Hotové pocukrujeme.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, trochu podsypeme hladkou moukou) a rozdělíme na 8 částí. Krok 3: Z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Pak bulky rozválíme na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohneme do podkovy a zamotáme do sebe. Krok 5: Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, potřeme bílkem, můžeme ozdobit plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C/asi 20-25 min). Hotové pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šrouby z kávového perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Q2J
Moje poznámka
Šrouby z kávového perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Q2J
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 57 minutami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 19 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 10 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 11 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 11 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 14 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 14 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
pekárnománie recepty,
nejlepší recept na kávový perník,
kávová perník,
pekárnomanie tn cz,
kávový perník top recepty
Suroviny:
káva instantní,
šťáva citronová,
žloutek,
koření do perníku,
tuk hera,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
droždí,
kůra citronová kandovaná,
bílek,
mandle
Komentáře (5)