Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 255 kJ / 1 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,89 g |
Tuky | 62,08 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 2,07 g |
Sodík | 856 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 189,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme syrové brambory, smícháme všechny ingredience.
Krok 2: Plát plotny nebo elektrický plech potřeme špekem a pečeme tenounké placičky po obou stranách.
Krok 3: Po upečení hojně potíráme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kerkonošské sejkory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnA6
Moje poznámka
Kerkonošské sejkory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnA6
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
sejkory recept,
smazene sejkory,
těsto na sejkory,
sejkory,
staročeské sejkory,
recept stary na sejkory,
cmunda se švestkami,
recept na sejkory,
sejkory na plechu bez česneku,
recept n sejkory,
sejkory jinak,
cmunda se svastkama,
jak se delaji sejkory,
recept sejkory,
peceme sejkory,
sejkory staroceske jidlo,
starý recept na sejkory,
sejkory mouka,
co to ja na sejkory,
sejkory testo
Suroviny:
brambory,
vejce,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý
Komentáře (19)
Ale prostě v tomto jsem dost tvrdohlavá koza, pro nás to sejkory nejsou. Placky možná, ale ne název receptu
Máslem už jsem nepotírala, tuku ze šlehačky a žloutků je tam až dost.
Kdo ale aspoň trochu dbá na to, co jí, často je dělat nebude
Foto přidám, až se manžel vrátí z domovní schůze, já nefotím
Bod jsem dala.
Celá moje velká rodina je z Železnobrodska a co se týče našich halušek či bramboráku, v tom mám dost jasno
Pravdu má i žížalka, se smetanou se obchodovalo, jasně, že si nechali něco pro sebe, ale do "obyčejných" bramborákú je fakt necpali. Jak píšu, to je výmysl moderní doby, kdy se šlehačka cpe kamkoli, tehdy lidi šetřili, jenže chuťově je to jinde.....
A to už vůbec nemluvím o tom, že v chalupách bývalo běžně 10 i víc hladových krků ke stolu. A teď si to vynásobte - vejce, smetana
Dříve opravdu chudí lidé v Kérkonoších si smetanu a vejce, pokud měli, spíš šetřili jinam - takhle jsem to myslela
Recept je tebou vyzkoušený nebo ho máš jen odněkud opsaný - 8 vajec do kila brambor, plus ještě šlehačka...jednak to, myslím, poteče a taky - krkonošské sejkory patřily jídlům prostých, chudých lidí, kteří určitě šlehačkou a tolika vejci neplýtvali.
Můžeš recept víc rozepsat?