

Kuřecí na medu
Suroviny 4 porce
- maso z 1 kuřete
- malá hlávka zelí
- 80-100 g mandlí
- 1 konzervička žampionů nebo hrášku nebo kukuřice
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 cibule
- sůl
- kari koření
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje osmahneme oloupané mandle dorůžova, přidáme med a nudličky masa, opékáme, dokud nezačne maso chytat barvu.
Přidáme sójovou omáčku, kari, žampiony nebo hrášek nebo kukuřici bez nálevu, drobně nakrouhané zelí, dosolíme podle chuti a chvilku podusíme, dokud maso nezměkne. Zelí by mělo zůstat poloměkké.
Na závěr přimícháme na polokroužky nakrájenou a rozebranou cibuli, vypneme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít.
Podáváme s hranolkami nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Jídlo nemá skoro žádnou šťávu, ale je dobré, jemné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí na medu
-
Moc dobré
-
Jani máš pravdu, když dělám rýži, trošku masíčko podliju, aby byl nějaký sosík, na fotce to moc vidět není
Americké brambory jsou k tomu senzační
-
Moc zajímavá kombinace zelí a kuřecího masa! Jen já bych řekla, že ta rýže k tomu bude asi suchá, ne? Raději bych volila hranolky, nebo americké brambory a tatarku. Jinak super recept. Med s kuřecím je výborný, vyzkoušela jsem až tady na těchto receptech.