Kuřecí na medu

zizala Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M 4 porce Drůbeží maso 3 názory

43

Suroviny

maso z 1 kuřete
malá hlávka zelí
80-100 g mandlí
1 konzervička žampionů nebo hrášku nebo kukuřice
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 cibule
sůl
kari koření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje osmahneme oloupané mandle dorůžova, přidáme med a nudličky masa, opékáme, dokud nezačne maso chytat barvu.

  2. Přidáme sójovou omáčku, kari, žampiony nebo hrášek nebo kukuřici bez nálevu, drobně nakrouhané zelí, dosolíme podle chuti a chvilku podusíme, dokud maso nezměkne. Zelí by mělo zůstat poloměkké.

  3. Na závěr přimícháme na polokroužky nakrájenou a rozebranou cibuli, vypneme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít.
    Podáváme s hranolkami nebo rýží.

Poznámka

Jídlo nemá skoro žádnou šťávu, ale je dobré, jemné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí na medu

  • spagetka spagetka

    Moc dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jani máš pravdu, když dělám rýži, trošku masíčko podliju, aby byl nějaký sosík, na fotce to moc vidět není:-8 Americké brambory jsou k tomu senzační;-):-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Moc zajímavá kombinace zelí a kuřecího masa! Jen já bych řekla, že ta rýže k tomu bude asi suchá, ne? Raději bych volila hranolky, nebo americké brambory a tatarku. Jinak super recept. Med s kuřecím je výborný, vyzkoušela jsem až tady na těchto receptech.:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo