

Krůtí játra v pomerančové šťávě
Doba přípravy: 15 minut 3 porce Pokrmy z vnitřností 4 názory
Suroviny
- 500 g krůtích jater
- 200 ml 100% pomerančové šťávy
- 50 ml drůbežího vývaru nebo vody
- 1/2 lžičky solamylu
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžička oregana
- 2 prolisované stroužky česneku (kdo česnek nemůže tak dá lžičku nastrouhaného zázvoru)
- 2 zarovnané lžíce přepuštěného másla (pokud nemáme tak použijeme 1cm silný plátek másla+1lžičku oleje)
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup přípravy receptu
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8 minut.
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty projít varem.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.
Poznámka
Pokud budeme k játrům chtít na přílohu hranolky, nebo osmažené brambory, tak přidáme jen 50ml vývaru a silným varem šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
Jituško,za dobromysl ještě jednou velké díky! Pořád trošku mám, šetřím si :-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Krůtí játra v pomerančové šťávě
-
Prpcek: Děkuji za komentář,který mě moc potěšil
Cením si Tvé odvahy, vyzkoušet tuto chuťově neobvyklou rychlovku
Opravdu,kdo není zvyklý na kombinaci masa a ovoce,nebo ovocné šťávy,tak je zpočátku takový"nejistý"
-
Drahuško, děkuji za recept. Můj předpoklad, že to bude dobré se vyplnil. Sosík má trochu neobvyklou (pro mě) chuť, ale je to dobré, rychlé a zajímavé jídlo.
-
mika59:Díky
Byla to taková rychlovka
-
Krásné jídlo a určitě výborné