Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci

Když se spojí tradice s moderní přípravou, vznikne jídlo, které se připraví téměř samo. Dlouhým marinováním vepřová plec nasaje chutě a vůně koření, v pomalém hrnci se spojí s kedlubnami, změkne a pustí šťávu, kterou jen jemně zahustíme.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min bez doby marinování

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 558 kJ /
1 806 kcal
Bílkoviny198,55 g
Tuky75,01 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 899 mg
Sůl3,20 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Krok 2: Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Krok 3: Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně promneme v marinádě. Nádobu uzavřeme a dáme přes noc do lednice. Krok 4: Další den očistíme a nakrájíme kedlubny. Polovinu rozložíme na dno keramické nádoby pomalého hrnce. Poklademe naloženými kusy masa a poklademe druhou polovinou kedluben. Krok 5: Mísu po marinádě vypláchneme vývarem, přilijme do pomalého hrnce, zakápneme Worcesterem a přiklopíme pokličkou. Krok 6: Hrnec nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. Krok 7: Půl hodiny před dokončením do hrnce přidáme ve zbytku vývaru rozmíchanou hladkou mouku, opatrně promícháme a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí. Krok 8: Jako příloha se hodí vařené brambory.

TIP: Jak se vaří v pomalém hrnci

Zveřejněno 21. 3. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Hotové jídlo můžeme na talíři posypat předem osmaženou drobně nakrájenou slaninou. Koření gyros obsahuje směs papriky, česneku, cibule, oregana, tymiánu, rozmarýnu, kmínu, chilli, soli a někdy i muškátového oříšku, nového koření nebo kurkumy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzl8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzl8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji všem:-):-K

Ivana Ch:Ivanko,ano,kedlubny jsou krájené na spiralizéru:-)Však uvidíš,k dostání je celoročně;-)Já jsem neváhala,pro mě je to velká pomoc s přípravou zeleniny a ovoce:-)

maiva:Ivi,pochutnali jsme si.Ale dělávám to i v papiňáku.Za 40minut je jídlo hotové,jen kedlubny dávám cca 8minut před koncem vaření:-)

Pěkný recept, jistě byl dobrý oběd:-p+:yes:

Mňamka :-p:yes::yes:

To musí být báječné :-p;-):yes:

:-p:-p:-pDrahuš, kedlubny máš dělané spiralizérem? Ještě nad ním stále uvažuju. Uvidím.

pěkný rscept:yes:

Určitě velká dobrota:yes:

Tématické fráze:
vepřová plec, vepřové maso v pomalém hrnci, vepřové na kedlubnách, vepřové plecko v pomalém hrnci, pomalý hrnec recepty, plec v pomalém hrnci, vepřové plecko pomalý hrnec recepty, vepřové v kedlubnách, bratislavské plecko v v pomalém hrnci, vepřové na mrkvi v pomalém hrnci, recept na vepřovou plec, vepřová plec s kedluben, vepřová plec recepty, vepřové plecko recepty, pomalý hrnec recepty buček, bratislavské plecko v pomalém hrnci, pomalý hrnec,vepřová plec, vepřová plec na kedlubnách, vařený brambor, bratislavská plec v pomalém hrnci, kuřecí na kedlubnách v pomalém hrnci

Suroviny:
plec vepřová, kedlubna, vývar masový, omáčka worcesterová, mouka hladká, sůl, olej, koření gyros, česnek granulovaný, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu