

Pomalené plecko na zelenině a bylinkách
Suroviny
- 400 g vepřového plecka
- 1 kedlubna
- 1/2 sáčku mražené čínské zeleninové směsi
- nové malé brambory dle počtu porcí
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvých bylinek (meduňka, máta, bazalka, rozmarýn, libeček)
- špetka soli
- špetka pepře
- mleté chilli papričky – dle chuti
- sádlo nebo jiný tuk
- 1 dcl vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky. Brambory řádně očistíme, nové neloupeme. Podle velikosti je nakrájíme na 1 cm plátky. Kedlubnu po oloupání nakrájíme na proužky.
Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme a rozvoníme cibuli a česnek. Rychle orestujeme maso.
Do pomalého hrnce vlijeme sádlo s cibulí a česnekem. Poklademe plátky brambor, kedlubnou a zeleninou. Slabě osolíme a opepříme. Přidáme maso, které rovněž okořeníme a přidáme i chilli. Malinko podlijeme vodou nebo vývarem
Na II.stupni pomalíme 3 hodiny. Po 2 hodinách přidáme nasekané bylinky. Na talíři dozdobíme rajčátky či jinou zeleninou a bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Maso je krásně šťavnaté, šťávička prostoupená vůní a chutí bylinek a zeleniny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomalené plecko na zelenině a bylinkách
-
Severinka: miru, já taky to tak dělávám, ale dneska jsem to nějak automaticky nejdřív udělala na pánvi
-
Pěkný recept, ale já přímo v nádobě PH na sporáku restuju a pak teprve přendám celou tu kameninovou nádobu do vnějšího obalu PH a zapnu
ušetříš tak pánev
zrovna tak jde tato kameninová nádoba PH vložit i do trouby pokud potřebuješ někdy dopéci na kůrčičku
-
tejaja: díky, já chtěla dát jen čerstvé bylinky, tymián mi nevzešel, ale taky mě to napadlo
-
PH nemám, ale ono by to samozrejme išlo aj v normálnom. Z byliniek by som k tomu vybrala rozmarýn alebo ešte lepšie by tam pasoval tymián. Veľmi pekný recept.