Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí supreme s hráškovým bulgurem

Na konci přípravy pokrmu na vás bude čekat jemné a šťavnaté kuřecí maso s netradiční, ale velmi zajímavou a chutnou přílohou hráškového bulguru. Kuřecí supreme z kukuřicí krmeného mladého kuřete si zaslouží šetrnou úpravu, bude skvělé.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 806 kJ /
671 kcal
Bílkoviny16,03 g
Tuky35,85 g
Vláknina16,98 g
Cholesterol 74 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy62,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur propláchneme, zalijeme přiměřeným množstvím horké vody, přidáme špetku soli a uvaříme doměkka, přibližně 20 minut. Krok 2: Hrášek nasypeme do vroucí vody. Vaříme asi 3–4 minuty. Scedíme a přelijeme studenou vodou. Vložíme zpět do hrnce a mixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, přidáme špetku soli a ještě krátce promixujeme. Smícháme s uvařeným bulgurem. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 ⁰C. Kuřecí supreme osušíme papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme z obou stran. Do pánve vložíme asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložíme kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékáme. Během opékání trochu ztlumíme plamen, abychom kůži nespálili. Po třech minutích otočíme a opékáme další 3 minuty. Krok 4: Maso položíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10-15 minut. Po upečení necháme maso odpočinout. Krok 5: Vymačkáme šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijeme šťávu do pánve s výpekem. Přidáme větvičku tymiánu a česnek, prohříváme, dokud se šťáva nezredukuje. Odstavíme z plotny. Můžeme přidat ještě další kousek másla. Šťávu přecedíme. Krok 6: Supreme překrojíme šikmým řezem na tři části. Na talíř navrstvíme hráškový bulgur, položíme na něj maso a lehce přelijeme šťávou.

TIP: Jak připravovat kuřecí prsa

Zveřejněno 22. 4. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí supreme s hráškovým bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/544q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí supreme s hráškovým bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/544q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Moc dobře i krásně uvařeno :-K

Nádherné na pohled a navíc muselo skvěle chutnat!:-*:-*

Ten hráškový bulgur mě nadchl! děkuji!:yes:

elunda: Já děkuji :)

spagetka: Diky za vysvetlleni slova supreme-mne je 57 let a dodnes jsem tento vyraz neslysela. Vladka

Recept určitě dobrý:yes:, jen bych osobně do poznámky pro další kuchaře vysvětlila název supreme, třeba podle tohoto odkazu. Já ve svých 60 letech tento název neznám, vyguglila jsem si a určitě tu bude víc neznalých, ale rádi se poučí ;-);-);-) I když by stačilo napsat hezky česky kuřecí prso s křídlem, ale cizojazyčný název tomu zřejmě dodá punc světovosti, no nevadí, ale skutečně bych vysvětlila pro neznalce jako jsem já.
http://www.gastromagazin.cz/o-jidle/kukuricne-kure...

Tématické fráze:
kuřecí prso supreme, kuřecí prsa supreme, kuřecí maso supreme, supreme z kuřete, supreme maso, maso supreme, sapreme, kuřecí citrónové supréme, suprim s kurete, supreme s kuřecím masem, kuřeci suprame, recepty s bulgurem, kuřecí maso s bulgurem, recepty kuteci maso s bulgurem, kureci prsa bulgur, suprees z pečeného kuřete, co je maso supreme, supreme kuřecí maso, supreme z kukuřičného kuřete, kuře s bulgurem

Suroviny:
kuře, olej olivový, máslo, sůl, pepř mletý, citron, tymián, česnek, bulgur, hrášek mražený, smetana ke šlehání, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu