Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Rebarborové koláče přináší jaro do naší kuchyně. I když je rebarbora (správně Reveň kadeřavá) vlastně druh zeleniny, hojně ji využíváme jako sladkou náplň koláčů. Tento koláč s mandlovým nebo ořechovým bezé vám zajisté zachutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

forma o průměru 26 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 274 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny71,40 g
Tuky161,80 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 746 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy465,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kulatou formu o průměru 26 cm nebo plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 3: Očistíme a oloupeme rebarboru. Nakrájíme jí na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Krok 4: Tuk utřeme s oběma cukry do pěny, postupně přidáme 3 žloutky a 2 celá vejce. Krok 5: Nakonec vmícháme mouku prosátou se Solamylem a kypřicím práškem do pečiva. Krok 6: Těsto nalijeme do kulaté formy nebo na polovinu většího plechu. Posypeme rebarborou a dáme na 15 minut zapéct, až začne růžovět. Krok 7: Mezitím ze zbylých 3 bílků ušleháme s cukrem a citronem tuhý sníh a pak zvolíme jednu ze 2 variant. Krok 8: 1. varianta: Přidáme strouhané ořechy, lehce zamícháme a zdobičkou nastříkáme na právě zapečený koláč. Krok 9: 2. varianta: Sníh rozetřeme po celé ploše a na povrchu ho zasypeme mandlovými lupínky. Krok 10: Koláč rychle vrátíme do trouby a zapečeme dalších asi 10 minut, až sněhový povrch zrůžoví.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 10. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Tento koláč můžeme udělat i s jinými druhy ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qYo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qYo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Koláč je výborný,peču již po několikáté.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Malinko jsem si recept upravila - do těsta jsem použila 1 vejce a 4 žloutky, na sníh jsem použila 4 bílky (mám radši vyšší peřinku). Rebarboru jsem po očištění dala do kastrolu, posypala skořicovým cukrem, pod pokličkou uvedla k varu, hned stáhla z plotny a bez pokličky nechala vychladnout.
Chutnal výborně.

Jak jinak každým rokem první koláč s rebarborou. Vždy se na to těšíme. Ta kyselost se sladkou čepicí. Ještě jsem přidala pár jahůdek. Mňamka je to .:-):yes:

výborný koláč, všem chutnalo. Jen jsem ze zvyku dala místo hrubé mouky a solamylu, jen 150 g polohrubé mouky.

:-)<3:yes::yes: s rebarborou je skvělý, někdy dělám i s rybízem :-K

Na mě strašně sladký, takže příště dám méně cukru. Ale jinak je fakt luxusní. Kam se hrabe ten s drobenkou. <3

Dobrý den, prosím, poradila byste mi, jak udělat, aby mi sníh nespadl, vždy mám pěkně nadýchaný a potom spadne. Děkuji moc.J.

jitkakr: Odpovídám až teď, byla jsem mimo ČR. Pokud chcete, aby sníh déle vydržel, přidejte do tuhého sněhu ( na každé 2 bílky) 1 lžíci octa a 1 lžičku Solamylu. Na povrchu se vytvoří krusta, ocet nebude cítit. ;-)

díky moc za recept, dělávala mi jej babička kdysi a já mám velkou radost, že není recept zapomenut a já to zase ochutnám :)))

Pracny, ale dobry

Moučník vypadá moc dobře:yes::yes:

výborný výborný výborný:-):-):yes: dovolila jsem přidat foto

Hello, receptík výborný!:-p Pekla jsem s rebarborou prvně a určitě ne na posled.;-) Koláč všem moc chutnal, takže ukládám do oblíbených a posílám bodíka.:yes:;-)

Tak jsem ho dnes zkusila udělat a děkuji za do:-Kbrý recept:yes:

jo to dobry recept:-p:-p:-p

Napadlo mě, že ta sněhová peřina by mohla být výborná také s kokosem.

Moje rebarbora se činí a tohle brzo vyzkouším. Ořechy na půdě taky ještě jsou. (jen by to chtělo lidi na louskání, to já nerada a dobrovolně se nikdo nehlásí :-(()

:-)Zrovna se rozhlížím po moučnících s rebarborou....máš ho nádherný:yes:+ a recept si ukládám.

Ulozeno na vyzkouseni co nejdrive:-K:yes::yes::yes:

Helli, super, určitě jsem nedělala naposledy. Díky za moc dobrý recept, zatím z koupené rebarbory:-)), ale neboj, ta tvoje roste, má se k světu!;-)

Hello:-)moc krásné a určitě i velmi mňam.Rebarbora už na mě ze zahrady přímo křičí(bohužel letos jí moc není)a tak co nejdříve vyzkouším:-p.

Jani, s tou čepicí není problém. Koláč už je skoro upečený - je celý růžový a s tím sněhem to možná ani netrvá 10 minut - prostě jak začne ten sníh růžovět, aby se vršek nepřipálil. Já přiznávám, že nemám ráda bledé pečivo, takové dočervena mi připadá chutnější.

Helli, když ten koláč vytáhneš z trouby abys na něj mohla dát ten sníh, nevznikne problém s dopečením? Myslím,není těsto syrové? Nebo, už když ho vytáhneš, abys přidala sněhovou čepici, je vlastně téměř hotový? Já s tím mám dost blbé zkušenosti. Stává se mi, že když koláč rozkrojím a ještě není dopečený a zkusím to rychle znova, je z toho katastrofa. Ale jinak, musím uznat, že to je nádhera a super nápad.:yes:

Koláč vypadá krásně,mám ještě zamraženou rebarboru,mohla bych to zkusit:-O,ale jak se znám,nepovede se mi ta čepice:-S dávám bodík:yes:

Moučník vypadá opravdu moc hezky:yes:

Tak tomuto moučníku musím dát bod i bez vyzkoušení! Jednak proto, že musí být opravdu dobrý a také za krásnou úpravu. Zvlášť ten prostřední obrázek dole mne zaujal svou hezkou nápaditostí:-*:yes:

Tématické fráze:
rebarborový koláč, rebarborový koláč se sněhem, rebarborový moučník se sněhem, koláč s rebarborou se sněhem, tvarohový koláč se sněhovou mřížkou, koláč s rebarborou a sněhem, rebarborový koláč se sněhem z bílku, rebarborový moučník, rebarborový koláč recept, recept na rebarborovy kolac, rebarborové moučníky, rezy s rebarborou a snehem, rebarborova buchta se snehem, rebarbora recepty, rebarborové řezy se sněhem, rebarborový koláč recepty, kolac s rebarborou, výborný od babičky rebarborový koláč, moučníky z rebarbory, koláč z rebarbory se sněhem

Suroviny:
tuk, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, mouka hrubá, moučka škrobová, kypřící prášek do pečiva, rebarbora, cukr krupice, ořechy, šťáva citronová, tuk, mouka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu